Joan Taltavull (Bartomeu), Noemí Anglada (Francisca) i Seto Bosch (l’amo en Joan) | Josep Bagur Gomila

TW
2

El públic de Ciutadella es retrobarà aquest cap de setmana amb un «Foc i Fum» proper, clàssic i entranyable. Els escolars que aquest dijous vespre assistiren a l'assaig general sortiren del Teatre de Calós entusiasmats després d'una representació que els primers que l'han vista qualifiquen d'inoblidable.

El director escènic, Miquel Pau Fullana, i el director musical, Joan Mesquida, han assolit sintonia per oferir un «Foc i Fum» essencial, però fresc i amb una concepció positiva de la història per donar-li major dinamisme escènic.

El pes de veterans a l'escena com Toni Riudavets, identificat plenament en el paper de Carrelet, i Seto Bosch, en el paper de pare protector de l'amo en Joan, donen solidesa a una obra que compta amb la frescura de noves cares a l'escenari. Joan Taltavull aporta al personatge de Bartomeu elegància i soltesa a escena, en un romanç amb la protagonista, na Francisca, caracteritzada amb la dolçor interpretativa de Noemí Anglada. Ambdós són els personatges que enamoren amb un desenllaç feliç final.

Noticias relacionadas

El personatge més simpàtic torna a ser en Rafel s'esquerrà, amb la seva pilleria, interpretat amb encert i gràcia per Joan Marquès Fernández. Altres de les cares joves que participen a la representació d'enguany són Maria Caules, en el paper de Maria, i Ramon Moll, fent de Perico.

La sintonia entre els actors i cantants es transmet en la sarsuela costumista que escenifica les festes de Sant Joan, organitzada enguany per la Unió d'Antics Alumnes Don Bosco, que presidex Pedro Arguimbau.


Ben avinguts en escena

Aquest divendres és la nit de l'estrena de l'obra i totes les entrades estan esgotades. El públic es retrobarà amb la història d'amor ambientada en Sant Joan, escrita per mestre Joan Benejam i musicada per mestre Rossó, una obra costumista que desvetla el contrast social entre la Ciutadella rural i la Ciutadella industrial que progressa. Els espectadors prendran gust amb l'adaptació d'enguany, una visió clàssica, amb tocs d'humor, que farà reviure l'emoció d'un «Foc i Fum» genial.