Sant Joan 2016

Un ‘Foc i Fum’ inoblidable

|

Valorar:
Joan Taltavull (Bartomeu), Noemí Anglada (Francisca) i Seto Bosch (l’amo en Joan)

Joan Taltavull (Bartomeu), Noemí Anglada (Francisca) i Seto Bosch (l’amo en Joan)

Josep Bagur Gomila

El públic de Ciutadella es retrobarà aquest cap de setmana amb un «Foc i Fum» proper, clàssic i entranyable. Els escolars que aquest dijous vespre assistiren a l'assaig general sortiren del Teatre de Calós entusiasmats després d'una representació que els primers que l'han vista qualifiquen d'inoblidable.

El director escènic, Miquel Pau Fullana, i el director musical, Joan Mesquida, han assolit sintonia per oferir un «Foc i Fum» essencial, però fresc i amb una concepció positiva de la història per donar-li major dinamisme escènic.

El pes de veterans a l'escena com Toni Riudavets, identificat plenament en el paper de Carrelet, i Seto Bosch, en el paper de pare protector de l'amo en Joan, donen solidesa a una obra que compta amb la frescura de noves cares a l'escenari. Joan Taltavull aporta al personatge de Bartomeu elegància i soltesa a escena, en un romanç amb la protagonista, na Francisca, caracteritzada amb la dolçor interpretativa de Noemí Anglada. Ambdós són els personatges que enamoren amb un desenllaç feliç final.

El personatge més simpàtic torna a ser en Rafel s'esquerrà, amb la seva pilleria, interpretat amb encert i gràcia per Joan Marquès Fernández. Altres de les cares joves que participen a la representació d'enguany són Maria Caules, en el paper de Maria, i Ramon Moll, fent de Perico.

La sintonia entre els actors i cantants es transmet en la sarsuela costumista que escenifica les festes de Sant Joan, organitzada enguany per la Unió d'Antics Alumnes Don Bosco, que presidex Pedro Arguimbau.


Ben avinguts en escena

Aquest divendres és la nit de l'estrena de l'obra i totes les entrades estan esgotades. El públic es retrobarà amb la història d'amor ambientada en Sant Joan, escrita per mestre Joan Benejam i musicada per mestre Rossó, una obra costumista que desvetla el contrast social entre la Ciutadella rural i la Ciutadella industrial que progressa. Els espectadors prendran gust amb l'adaptació d'enguany, una visió clàssica, amb tocs d'humor, que farà reviure l'emoció d'un «Foc i Fum» genial.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Magda
Hace más de 5 año

De vegades un pot tenir problemes, coll sec per exemple. I a més del treball i esforç que ja fas, lograr que la gent es pensi que només li falta veu, crec que és ja per sí , "tenir taules" .

Valoración:3menosmas

Critic
Hace más de 5 año

Com a actors res a dir den Joan i den Toni. Na Noemí té una veu deliciosa. Als tres els manca el que els sobra als altres, als papers masculins els falta veu i a ella taules d'actriu. Amb tot açò, en Miquel ha aconseguit una obra àgil, fresca i divertida. El temps passa volant. Enhorabona

Valoración:3menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1