Sant Joan 2016

Les carotes ja estan exposades a la Casa Salort

|

Valorar:
preload
El caixer senyor, Llorenç de Salort, ha obert aquest fosquet les portes de casa seva per compartir amb tota Ciutadella les vuit

El caixer senyor, Llorenç de Salort, ha obert aquest fosquet les portes de casa seva per compartir amb tota Ciutadella les vuit carotes de Sant Joan que ha pintat Marc Jesús

18-06-2016Josep Bagur Gomila

El caixer senyor, Llorenç de Salort, ha obert el fosquet d'aquest dissabte les portes de casa seva per compartir amb tota Ciutadella les vuit carotes de Sant Joan que ha pintat Marc Jesús.

El pintor ha ideat unes obres coloristes, originals i fetes amb enginy. L'humor i la crítica són presents a unes carotes que semblen sortir del món del còmic i en les quals no hi trobareu les seves característiques dones blaves.

De les vuit, n'hi ha dues amb un missatge positiu: una que representa la cara del lleó que presideix la porta principal del casat del caixer senyor i una altra dedicada al patrimoni de la pedra de Menorca, amb un senyor major amb un barraca com a capell i amb els bens que fan de cabells.

A les altres ha dibuixat sis personatges que representen temes ben actuals amb una mirada còmica: el lladre d'esclata-sangs, el conflicte entre ciclistes i caçadors a l'època de caça, el camell de les festes, el pescador que pesca humans amb doblers, l'especulador representat per un tauró sense escrúpols amb el medi natural i marí, i el típic personatge del moro, representat de forma original i sense prejudicis a través d'una figuera de moro.

De les vuit carotes, el caixer senyor n'indultarà dues (una se la quedarà ell i l'altra serà per a l'Ajuntament) i les altres sis es rompran a bocins als Jocs des Pla.

Hi ha una novena carota, que no s'ha exposat, encarregada pel caixer senyor a Marc Jesús com a obsequi al seu cosí Gabriel de Salort Sintes, qui el substituirà a la qualcada el matí del dia de Sant Joan.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

enhorabona
Hace más de 3 año

Un 10 per ses carotes. Estan molt ben pensades i han fet pensar a més d'un . Bones reflexions hi ha darrera cadascun de ses carotes. Estaria molt bé que les 6 que són crítiques és rompessin a n'és pla i poguéssim començar de bell nou.

Valoración:6menosmas

marsinoli
Hace más de 3 año

Deseo lo mejor para el Caixer Senyor y todos los demás jinetes

Valoración:6menosmas

MENORQUIN1
Hace más de 3 año

Lo triste de estas carotas es que representan esos tiempos en que, los señores, se lo pasaban bien apostando por su lacayo a que le partían la cabeza al del otro.

Valoración:-9menosmas

Angel
Hace más de 3 año

Millors que ses des 4 darrers anys segur que ho són. Tenen color almancu.

Valoración:15menosmas

Joan.
Hace más de 3 año

No hay manera de acertar con las carotas. ¡Que pena!.

Valoración:-12menosmas

Saben a poco
Hace más de 3 año

Me esperaba más de esta carotas...

Valoración:-13menosmas

manumenorca
Hace más de 3 año

... Me han gustado mucho, son una pasada... pero si hay que criticar, critico que no hay ninguna caricaturizando al clero... como los bujots, parece que son intocables, y como que no... Eso sí, en Marc un crac, buen trabajo...

Valoración:-1menosmas

es poble te fam
Hace más de 3 año

Molt viu es senyor aquet i s'Ajuntament que s'en queden una de cencera per ells, mentres que es poble es baralla per aconseguir-ne un troçet.

Valoración:-16menosmas

María P.
Hace más de 3 año

Afortunadamente, por una vez, nos hemos librado de las dichosas mujeres azules.

Valoración:6menosmas

Maria.
Hace más de 3 año

M'han decebut. Esperava més del seu enginy. Una pena.

Valoración:-30menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1