Emoció amb el primer toc | Laura Bañón

TW
22

El tambor i el fabiol ja sona pels carrers de Ciutadella. A les 9 del matí, el fabioler, Sebastià Salort, ha sonat el primer toc de les festes de Sant Joan 2016. L'emoció continguda des de dies enrere s'ha desformat des del moment en que s'han sentit les primeres notes.

Des de cal Caixer Senyor, a la Casa Salort del carrer Sant Antoni, la comitiva ha iniciat el recorregut del Diumenge des Be, amb Joan Allès, l'homo des Be d'enguany, com a principal protagonista. La primera parada és a l'Ajuntament i després a Cal Bisbe.

Noticias relacionadas

Les visites es succeïran fins a arribar a les 109 visites previstes, incloses els cinc tocs de dol.

I és que la nit ha estat llarga a Ciutadella, i més d'un amb la mirada pendent del cel, però finalment no ha caigut ni gota. Als voltants de la posada del caixer pagès de Tramuntana, al carrer Formentera, han estat molts que ja han volgut admirar l'animal.

A les 8 la comitiva ha arribat a cas Caixer Senyor, on han berenat per agafar forces per la jornada. Més tard, el caixer senyor, Lorenzo de Salort, ha entregat la bandera al caixer fadrí, Marc Ribó.  Ja al carrer una gernació esperava que arribés el moment màgic del primer toc.