Qui més gaudeixen de les avellanes del Diumenge des Be són les famílies i els fillets. | Josep Bagur Gomila

TW
3

Després d'un dia intens de seguir i encalçar la Comitiva des Be, els ciutadellencs es concentraren a sa Contramurada, en el tram entre Es Molí i Calós, per escampar alegria amb les avellanes. En un ambient popular, amb públic de totes les edats, va ser prest i les closques convertiren el paviment del carrer en una gran estora cruixent.

Els que feren més bulla van ser les famílies, amb els fillets portant senalletes plenes d'avellanes, per llençar amb amorosia, en un joc entre els grupets d'amics. Les avellanes volaven en l'aire i els més petits s'afanyaven en recollir les que no estaven rompudes del terra per tornar-les a llençar per amunt.

Noticias relacionadas

Animació juvenil

L'acte de les avellanes va estar amenitzat per la Banda de Música de Ciutadella, que dirigida per Joan Mesquida, oferí el primer Jaleo de les festes des de la tarima instal·lada a Calós. Això sí, encara sense cavalls! El jovent es concentrà davant la música cercant l'esvalot de les notes del «Postillón de la Rioja» i de les altres peces festives que la formació regalà a una multitud engrescada i molt animada.