TW
3

La crema de la gran «Cara vegetal» va ser el fester protagonista aquest dimecres dels que s'encengueren a Ciutadella i que creà una inusitada expectació per la seva espectacularitat. La gran escultura cremà oferint una imatge inèdita a la plaça de la Catedral, i il·luminant la nit. Amb aquesta intervenció performativa, els Tallers d'Art posen fi al projecte «D cara», que ha implicat a desenes d'alumnes i professors amb exposició inclosa a la Sala del Roser. L'escultura vegetal en flames simbolitzà la crema d'allò vell per donar pas a allò nou, com una manera molt original i artística de donar la benvinguda a unes noves festes de Sant Joan.

I és que ja no és aturador, el caliu santjoaner es va encendre anit i revifarà avui quan soni el primer toc de fabiol fins el final de la festa. L'encesa dels festers i les festes de carrers mobilitzaren rius de gent, que amb esperit festiu ompliren la ciutat amb les ganes de viure Sant Joan.

Les fogueres simbolitzen la llum i el foc, el solstici acabat d'encetar, l'arribada de la festa gran de Ciutadella i de l'estiu amb tot el seu esplendor. La ciutat s'il·luminà amb les espurnes dels festers, i els joves i bergants botaren les fogueres com en els antics rituals de la cultura mediterrània.

Noticias relacionadas

Els festers es van recuperar fa poc més de 30 anys, i la tradició més popular, lluny dels protocols, ha arrelat amb força en la cultura santjoanera. Milers de persones conqueriren els carrers, en família i entre amics, en el divendres de la festa. Ciutadella ja està plenament vestida d'alegria i amb l'anhel d'encetar dos dies intensos d'entrega a la festa.


Música de Benejam

No sols el foc, sinó la música va ambientar una multitudinària nit, de la gent cercant festa a qualsevol racó de la ciutat, amb els grups folklòrics, Bep Marquès o músics de la banda, com també va ser el debut de la nova banda de Cris Juanico, Benejam, que sonà el seu rock més genuí defora del Casino 17 de Gener. La nit començà amb les ganes de tot un poble i de milers de visitants d'encetar la festa dels cavalls, que avui tindrà el tret de sortida. L'ambient bullanguer es perllongà fins ben entrada la nit, desplaçant-se després a la zona nocturna d'oci des Pla, on el jovent trobà la marxa.