Sant Joan 2016

L’espurna de les fogueres aviva el desig de festa

|

Valorar:

crema de la gran «Cara vegetal»

Josep Bagur Gomila
El gran cap, tot just quan es començava a cremar, entre l’expectació

El gran cap, tot just quan es començava a cremar, entre l’expectació

Josep Bagur Gomila
El gran cap, tot just quan es començava a cremar, entre l’expectació

La crema de la gran «Cara vegetal» va ser el fester protagonista aquest dimecres dels que s'encengueren a Ciutadella i que creà una inusitada expectació per la seva espectacularitat. La gran escultura cremà oferint una imatge inèdita a la plaça de la Catedral, i il·luminant la nit. Amb aquesta intervenció performativa, els Tallers d'Art posen fi al projecte «D cara», que ha implicat a desenes d'alumnes i professors amb exposició inclosa a la Sala del Roser. L'escultura vegetal en flames simbolitzà la crema d'allò vell per donar pas a allò nou, com una manera molt original i artística de donar la benvinguda a unes noves festes de Sant Joan.

I és que ja no és aturador, el caliu santjoaner es va encendre anit i revifarà avui quan soni el primer toc de fabiol fins el final de la festa. L'encesa dels festers i les festes de carrers mobilitzaren rius de gent, que amb esperit festiu ompliren la ciutat amb les ganes de viure Sant Joan.

Les fogueres simbolitzen la llum i el foc, el solstici acabat d'encetar, l'arribada de la festa gran de Ciutadella i de l'estiu amb tot el seu esplendor. La ciutat s'il·luminà amb les espurnes dels festers, i els joves i bergants botaren les fogueres com en els antics rituals de la cultura mediterrània.

Els festers es van recuperar fa poc més de 30 anys, i la tradició més popular, lluny dels protocols, ha arrelat amb força en la cultura santjoanera. Milers de persones conqueriren els carrers, en família i entre amics, en el divendres de la festa. Ciutadella ja està plenament vestida d'alegria i amb l'anhel d'encetar dos dies intensos d'entrega a la festa.


Música de Benejam

No sols el foc, sinó la música va ambientar una multitudinària nit, de la gent cercant festa a qualsevol racó de la ciutat, amb els grups folklòrics, Bep Marquès o músics de la banda, com també va ser el debut de la nova banda de Cris Juanico, Benejam, que sonà el seu rock més genuí defora del Casino 17 de Gener. La nit començà amb les ganes de tot un poble i de milers de visitants d'encetar la festa dels cavalls, que avui tindrà el tret de sortida. L'ambient bullanguer es perllongà fins ben entrada la nit, desplaçant-se després a la zona nocturna d'oci des Pla, on el jovent trobà la marxa.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Xuroi
Hace más de 5 año

Es "Talibans SantJoaners" ja deuen estar a tope. Tanta historia per no res. Tenen sa festa feta malbe.

Valoración:6menosmas

Madrileño
Hace más de 5 año

Creo que una de las peores fiestas de Menorca, masificadas...

Valoración:2menosmas

Ciutadellenc
Hace más de 5 año

Los que estamos trabajando de temporada no lo podemos seguir todo, y muchos somos de aqui.Sort i ventura,jo es Caragol des Born no pel perd,Fuuu es cor ja me va a mil.

Valoración:8menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1