Entrada del caixer senyor al Caragol des Born | IB3

TW
3

Ciutadella s'ha aixecat amb ganes de viure el dia de Sant Joan amb intensitat, després d'una nit llarga, en que la festa es va perllongar fins les quatre de la matinada. De bon matí ja es veien pels carrers molts ciutadellencs que no es volien perdre el començament del dia gran de la ciutat, que s'ajuntaven amb aquells que tornaven de festa de la nit anterior. A les 7,30 hores Ciutadella ja estava en peus, els carrers nets i tothom a punt per viure la darrera jornada d'aquest Sant Joan.

Les peuades conduïen cap a cas caixer senyor, al carrer de Sant Antoni. Allà mitja hora abans del primer toc ja es concentraven desenes de persones per ser les primeres en escoltar els sons del tambor i el fabiol. Quan faltaven deu minuts per les vuit, van obrir les portes de la casa noble, i una gernació, encara que molt manco nombrosa que ahir, va entrar a la portalada per viure de prop el primer toc.

Noticias relacionadas

Cinc minuts després va arribar el fabioler Juanlu Gelabert. Va pujar les escales i va saludar al caixer senyor substitut, Gabriel de Salort Sintes. Gelabert es va treure la guindola i a les vuit en punt va dir: "Bon dia, noble caixer, me dau vos permís per començar el replec" va demanar el fabioler. "Tens permís, començar el replec", va respondre el caixer senyor. I el fabioler va fer sonar el tambor i el fabiol, seguit d'un sentit i llarg aplaudiment.

Tot seguit, el fabioler va començar el replec pels carrers de Ciutadella per arreplegar els 107 caixers i cavallers que surten al matí de Sant Joan, abans de dirigir-se al pla per donar inici als entrenaments dels Jocs.