TW
5

iPocs minuts després de les 10 hores han començat els Jocs des Pla del matí del dia de Sant Joan, que enguany han comptat amb una assistència massiva. El filtre de seguretat ha comptabilitzat 13.200 persones.

Encara que la majoria de gent estava a l'esplanada del port, també hi havia molt de públic als horts i la zona més alta de sa Muradeta. La calor també s'ha volgut sumar a la festa.

Les proves han començat directament, sense que prèviament es realitzés el tradicional caragol.

Una vegada penjada l'ensortilla, començaren els jocs. S'han realitzat dues tantes, amb 14 intents en cada una. A la primera se n'han endevinat una i a la segona sis.

Posteriorment, dotze cavallers corregueren abraçats, oferint unes imatges espectaculars. S'han realitzat dues tandes, de sis parelles cada una.

Per finalitzar sí que s'ha realitzat un caragol d'una volta. Uns 45 minuts després d'iniciar-se les proves dels Jocs, la qualcada ha tornat als carrers del centre. Els actes es desenvolupen a molt bon ritme i sense grans incidents.

Noticias relacionadas

Incidències

Durant els Jocs des Pla, la Creu Roja ha hagut d'assistir una persona que ha resultat ferida a causa d'una coça d'un cavall.El ferit ha estat evacuat al centre de salut Canal Salat per una luxació al colze esquerra. També s'han atès quatre persones per diverses contusions i una altra per una lipotímia.

Per altra banda, la qualcada ha passat només una vegada per ses Voltes, per a després dirigir-se a Santa Clara.

Un cavaller d'11 anys, Pau Bosch del Lloc Nou, ha caigut al carrer Santa Clara. El fillet ha sofert un cop a la cama i encara que està recuperat ha preferit no continuar.

A Santa Clara s'han fet tres voltes. A continuació la festa viurà una estona de pau amb la celebració de la Missa de Caixers a la Catedral. Així i tot, la bulla continuarà al carrer.

La festa del dissabte

El dissabte de Sant Joan la festa es va allargar fins les quatre de la nit quan va tenir lloc a ca sa capellana (a la parròquia de Sant Francesc) el darrer toc, després de fer tres voltes a ses Corregudes de sa Plaça i altres tres a Santa Clara.