TW
12

Les festes de Sant Joan avancen i arriba un dels moments més espectaculars i més esperats: els Jocs des Pla des Vespre. Enguany, i per segon any consecutiu, s'han caracteritzat per haver transcorregut sense incidències importants i el bon seny dels assistents, que han respectat en tot moment el carrerany. Els cavalls han pogut córrer tranquil·lament pel passadís ample que obrien els assistents, gràcies també a la bona feina dels 65 voluntaris que s'han posat 

Igual que l'any passat, la Qualcada ha baixat al Pla amb plena claror del dia. Quan faltava un quart per a les vuit, la música i les autoritats ja baixaven i després els cavalls i genets. Amb ells, la multitud de gent. A les 8 del vespre eren 8.000 les persones comptabilitzades abaix al Pla i només vint minuts més tard aquesta xifra s'ha duplicat. A les 9 manco quart ja eren 22.000 els assitents. Finalment, a les 21.20 s'han tancat els filtres d'accés amb un aforament al port de 28.898 persones.

La festa s'ha desfermat amb l'arribada de la Qualcada i un primer caragol amb les notes del jaleo.

Noticias relacionadas

I així ha arribat el moment del primer dels jocs: el de l'ensortilla,  enguany amb més encert. Vuit cavallers han endevinat l'anella, el doble que els quatre es van aconseguir l'any passat.

El primer encertant ha estat Jaume Febrer, antic l'amo de Son Sivineta i ara retirat a l'estància de Sa Teulera. Després, n'Antoni Campins, de Sa Teulera, ha endevinat la segona. La tercera ha anat a càrrec den Bep Enrich, de s'Albufera; i la quarta se l'ha enduita el caixer pagès de tramuntana del bienni, en Tòfol Bosch de Binigafull. El jove Josep Mercadal, fill del pagès de Sa Marjal Vella, s'ha enduit la cinquena anella, i en Toni Moll, l'amo de Marcona, la sisena. El missatge de Son Abatzer, en Guillem Bosch, ha agafat la setena amb asta petita; i finalment, també amb asta petita, en Joan Català, missatge de s'Almudaina.

Els jocs s'han completat amb també les espectaculars proves de rompre les carotes i córrer abraçats.