Sant Joan 2016

Multitudinaris Jocs des Pla del matí

|

Valorar:
Dotze cavallers han corregut abraçats

Dotze cavallers han corregut abraçats

Javier Coll
Menorca Ciutadella Jocs Es Pla dematiMenorca Ciutadella Jocs Es Pla dematiCavall del fillet que ha caigut i s'ha retirat de la qualcadaL'home ferit per una coça d'un cavall al Pla de Sant Joan

iPocs minuts després de les 10 hores han començat els Jocs des Pla del matí del dia de Sant Joan, que enguany han comptat amb una assistència massiva. El filtre de seguretat ha comptabilitzat 13.200 persones.

Encara que la majoria de gent estava a l'esplanada del port, també hi havia molt de públic als horts i la zona més alta de sa Muradeta. La calor també s'ha volgut sumar a la festa.

Les proves han començat directament, sense que prèviament es realitzés el tradicional caragol.

Una vegada penjada l'ensortilla, començaren els jocs. S'han realitzat dues tantes, amb 14 intents en cada una. A la primera se n'han endevinat una i a la segona sis.

Posteriorment, dotze cavallers corregueren abraçats, oferint unes imatges espectaculars. S'han realitzat dues tandes, de sis parelles cada una.

Per finalitzar sí que s'ha realitzat un caragol d'una volta. Uns 45 minuts després d'iniciar-se les proves dels Jocs, la qualcada ha tornat als carrers del centre. Els actes es desenvolupen a molt bon ritme i sense grans incidents.

Incidències

Durant els Jocs des Pla, la Creu Roja ha hagut d'assistir una persona que ha resultat ferida a causa d'una coça d'un cavall.El ferit ha estat evacuat al centre de salut Canal Salat per una luxació al colze esquerra. També s'han atès quatre persones per diverses contusions i una altra per una lipotímia.

Per altra banda, la qualcada ha passat només una vegada per ses Voltes, per a després dirigir-se a Santa Clara.

Un cavaller d'11 anys, Pau Bosch del Lloc Nou, ha caigut al carrer Santa Clara. El fillet ha sofert un cop a la cama i encara que està recuperat ha preferit no continuar.

A Santa Clara s'han fet tres voltes. A continuació la festa viurà una estona de pau amb la celebració de la Missa de Caixers a la Catedral. Així i tot, la bulla continuarà al carrer.

La festa del dissabte

El dissabte de Sant Joan la festa es va allargar fins les quatre de la nit quan va tenir lloc a ca sa capellana (a la parròquia de Sant Francesc) el darrer toc, després de fer tres voltes a ses Corregudes de sa Plaça i altres tres a Santa Clara.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

benitodelfloro unterwegs
Hace más de 5 año

Que es que trasmeten de Sant Joan ?.Es trasmeten sa completa de Sant Joan de Missa? Es tranmet sa Missa de Caixer dins sa Catedral es dia de Sant Joan ?. Es transmet Sa Convidada ? Sant Joan no es un partit de futbol que es transmet com es fa per transmetre per Es Jocs Des Pla.?

Valoración:-8menosmas

benitodelfloro unterwegs
Hace más de 5 año

jo que el que faria, ja que venen tant de mallorquins a Sant Joan és que a Sant Joan sa convidada la respongués na Francina Armengol

Valoración:5menosmas

homosapiens
Hace más de 5 año

Per veure 4 cavalls i 30 mil persones la gent paga mortatades de doblers,,, així de incoprencisbles son els humans.. que passi ràpid i torni la tranquilitat.

Valoración:-18menosmas

all.les
Hace más de 5 año

l'any que ve es fara ja a palma de mallorca al arenal hi cap molta mes gent es una bona proposta de podem ser mes inteligents y que es quedin alla amb els pijats

Valoración:8menosmas

Xuroi
Hace más de 5 año

Venga va, que ja ho teniu mig escatat aço de St. Joan. No queda res per tenir calma d'una vegada

Valoración:-4menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1