Sant Joan 2016

Uns Jocs des Pla de dalt de tot

|

Valorar:
El caixer fadrí, Marc Ribó, amb el penó al Pla de Sant Joan

El caixer fadrí, Marc Ribó, amb el penó al Pla de Sant Joan

Javier Coll
El caixer fadrí, Marc Ribó, amb el penó al Pla de Sant JoanEn Toni Campins, l'amo de Sa Canova, ha endevinat la segona ensortillaUna multitud també segueix els Jocs des Pla mirant la pantalla gegant instal·lada a la plaça des BornEn Tòfol Bosch, el caixer pagès de tramuntana, l'amo de Binigafull, ha endevinat la quarta ensortila

Les festes de Sant Joan avancen i arriba un dels moments més espectaculars i més esperats: els Jocs des Pla des Vespre. Enguany, i per segon any consecutiu, s'han caracteritzat per haver transcorregut sense incidències importants i el bon seny dels assistents, que han respectat en tot moment el carrerany. Els cavalls han pogut córrer tranquil·lament pel passadís ample que obrien els assistents, gràcies també a la bona feina dels 65 voluntaris que s'han posat 

Igual que l'any passat, la Qualcada ha baixat al Pla amb plena claror del dia. Quan faltava un quart per a les vuit, la música i les autoritats ja baixaven i després els cavalls i genets. Amb ells, la multitud de gent. A les 8 del vespre eren 8.000 les persones comptabilitzades abaix al Pla i només vint minuts més tard aquesta xifra s'ha duplicat. A les 9 manco quart ja eren 22.000 els assitents. Finalment, a les 21.20 s'han tancat els filtres d'accés amb un aforament al port de 28.898 persones.

La festa s'ha desfermat amb l'arribada de la Qualcada i un primer caragol amb les notes del jaleo.

I així ha arribat el moment del primer dels jocs: el de l'ensortilla,  enguany amb més encert. Vuit cavallers han endevinat l'anella, el doble que els quatre es van aconseguir l'any passat.

El primer encertant ha estat Jaume Febrer, antic l'amo de Son Sivineta i ara retirat a l'estància de Sa Teulera. Després, n'Antoni Campins, de Sa Teulera, ha endevinat la segona. La tercera ha anat a càrrec den Bep Enrich, de s'Albufera; i la quarta se l'ha enduita el caixer pagès de tramuntana del bienni, en Tòfol Bosch de Binigafull. El jove Josep Mercadal, fill del pagès de Sa Marjal Vella, s'ha enduit la cinquena anella, i en Toni Moll, l'amo de Marcona, la sisena. El missatge de Son Abatzer, en Guillem Bosch, ha agafat la setena amb asta petita; i finalment, també amb asta petita, en Joan Català, missatge de s'Almudaina.

Els jocs s'han completat amb també les espectaculars proves de rompre les carotes i córrer abraçats.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Flac
Hace más de 4 año

L'únic flac pro flac de ses festes va ser k no deixessin entrar a n'es Pla a molts de ciutadellencs que vam quedar a n'es pont devant un molts maleducats e inclús agressius policies tant locals com nacionals i no es val k es sa seua feiana ja que es sa correctes i aducats i donar expliaccions del per que sortint gent constantment no ens deixessin entrar amb mes fluïdesa ja que no duien cap control del nombre de sortides tindrie k ve segut un fluix constant de entrades i sortides. Molt malament per sa Policia i km s'han duit a terme aquets guirigall i hara k no diguin k no k tenc es nom dels k esperàvem per entrar.

Valoración:2menosmas

cromapons
Hace más de 4 año

Pues jo trob que va ser la millor festa en molts anys, primer pq no va haver-hi cap desgràcia, segon pq el comportament de la gent a Es Pla va ser modélic, tercer pq ho van fer a la seva hora. Impedir el botellón i la masificació va ser un encert, que va evitar possibles aldarulls. Les meves felicitacións als voluntaris sense ells, res seria posible i tambvé al consistori, ho han fet mol.t bé.

Valoración:7menosmas

Ciutadallenc
Hace más de 4 año

Penos....

Valoración:-5menosmas

Ciutadellenc
Hace más de 4 año

Si aço son es jocs des Pla que volem anam be... Cansats, aburrits, un quart entre carrera i carrera, O volem aclarir i mes u espenyam... Amb es pesadis fet i en d'esperar 5 o 10 minuts mes q es llumet es posi en verd.... So tendrian q fer mirar... Ah!! i es caixer senyor fantastic, surten cada 100 anys i a mes imposen normes noves... Molt be. Esperem q l'any qui ve o millorin, no sera molt dificil. Salud per tots i fins l'any qui ve si deu vol.

Valoración:22menosmas

Turista español
Hace más de 4 año

La verdad es que me esperaba otra cosa... no fue de mi agrado: masificación de personas miles de borrachos, vomitados por la calles, meadas, peleas, etc...

Valoración:-40menosmas

feiner
Hace más de 4 año

De dalt de tot, tornava de sa feina i no me van deixar passar "hi havia massa gent" es veu que es Ciutadellencs sobram a sa festa.

Valoración:30menosmas

CIUTADELLA CIUDAD NOBLE
Hace más de 4 año

Maravilla del mundo

Valoración:34menosmas

Xuric
Hace más de 4 año

Blauygroc ido si no veus res unaltre any millor quedis a ca teva.Aixi tindrem un puesto mes

Valoración:51menosmas

Xuroi
Hace más de 4 año

Toston,.... Cosa mes lenta y aburrida,..... Al menos ara tindrem uns mesos de calma SantJoanera. Bono ara mos queden unes setmanes de sentir com ha anat tot, y alguns posarse medalles,...

Valoración:-51menosmas

amc
Hace más de 4 año

Es qui sentim y estimam se festa som de Ciutadella i sobre tot respecta.Sant Joan u duim dins sa sang i no es pot esplica,desde que vaig neixa mompare mu va tresmetre i jo a nas meus fills.Fins l'any que ve si Deu Vol.

Valoración:43menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2