Sant Joan 2016

La sonada de les llàgrimes

|

Valorar:
El fabioler Sebastià Salort sonant el darrer toc, davant sa capellana i un jove cavaller emocionat

El fabioler Sebastià Salort sonant el darrer toc, davant sa capellana i un jove cavaller emocionat

Antoni Barber
El fabioler Sebastià Salort sonant el darrer toc, davant sa capellana i un jove cavaller emocionatSa capellana es va acomiadar de tots els genetsFins l’any que ve. El caixer capellà va sortir a la balconada de Sant Francesc per acomiadar les festes d’enguany

La nit havia estat llarga. Prop de quatre hores de Jocs des Pla i més de tres hores de caragols pels carrers del centre de Ciutadella havien animat la festa durant tota la nit. Arribava l'hora de dir adéu a les festes d'enguany. Eren passades les cinc de la matinada, quan els caixers i cavallers es plantaren davant la rectoria de Sant Francesc, a la plaça des Born, per acomiadar sa capellana, Joan Camps, i acomiadar també el Sant Joan 2016. Allà el fabioler Sebastià Salort, enmig d'una gran gernació, va fer un darrer toc molt emotiu, que va fer saltar les llàgrimes a més d'un cavaller.

El darrer toc fou una altra vegada de nit, igual que l'any passat però a diferència d'anys anteriors, que es feia amb la primera llum del dia. Malgrat que els Jocs des Pla van acabar més tard del previst, la qualcada va poder recuperar el temps i acabar les festa a una hora prudent.

La qualcada va fer només dues voltes de Corregudes de sa Plaça, encara que a Santa Clara va complir les tres voltes protocol·làries. Un cop acabats els caragols i acomiadats, primer sa capellana, i després el caixer senyor, la qualcada poc abans de les 3.30 hores es va dissoldre i els genets varen deixar els cavalls a les seves posades.

Els caixers i cavallers es varen reunir, sense cavalls, damunt les quatre de la nit davant la parròquia de Sant Francesc, per incorporar sa capellana Joan Camps i anar tots junts a peu cap a cas caixer senyor. A la casa noble els esperava Lorenzo de Salort per celebrar la tradicional beguda, abans de tornar a cas caixer capellà, per ara sí posar el punt i final als actes protocol·laris de les festes.

Sa capellana es va acomiadar de tots els genets i es va emocionar, amb alguna llàgrima inclosa, quan va saludar el caixer fadrí i el caixer casat. El cavaller més vell va acompanyar Joan Camps fins la porta de la rectoria. El capellà va pujar escales amunt i va sortir a la balconada per llançar les aludes de confits i dolços. Eren prop de les 5.30 hores, i ara sí, les festes havien acabat. Fins l'any que ve.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

anna2
Hace más de 5 año

Jo som ciutadellenca i estic d'acord amb cansat de tot, mai he criticat ses altres festes , a més us diré que m'agraden ses de Ferreries, Alaior, es Mitjorn, Sant Climent, Llucmassanes etc. ... No hi ha festes millor ni pitjor, hi ha gent millor i pitjor.

Valoración:11menosmas

homosapiens
Hace más de 5 año

home la millor la millor…ho dubto!!

Valoración:-24menosmas

Cansat de tot
Hace más de 5 año

Cansat de tot. Estic cansat de llegir comentaris innecessaris, comentaris fets simplement per encendre més es focs. Sa gent que no li agrada Sant Joan, o més ben dit, sa gent que no li agrada que Sant Joan tengui aquest protagonisme critica diguent que es ciutadellencs som uns cansats, però hi ha que recordar que es qui redacta ets articles és es Diari Menorca, diari insular, i que si ho fa és perqué hi ha gent que ho lleigeix. A jo no m'agrada sa premsa rosa i no la lleigeix. Totes ses festes són igual de bones per es seus protagonistes i amfitrions, que si en comptes de criticar-nos tant ets uns a nes altres mos ajudessim més hi sortiriem tots guanyant.

Valoración:25menosmas

Si si si, Sant Joan es viu així
Hace más de 5 año

Jajajaja que dolenta és s'enveja. Sant Joan sa millor festa de Menorca.

Valoración:23menosmas

Josep Benejam
Hace más de 5 año

N hi ha d envejosos pel mon

Valoración:34menosmas

Marga
Hace más de 5 año

El qui calla no sempre otorga, moltes vegades no te ganes de discutir amb persones simples i aburrides.

Valoración:5menosmas

SFR
Hace más de 5 año

Davant aquests comentaris tant intel·ligents segur que s' hi amaguen unes persones sense cap capacitat de reconèixer que tenim ses millors festes, i que si sortim a sa premsa es per alguna cosa. Besedetes santjoaneres.

Valoración:23menosmas

Ses Voltes
Hace más de 5 año

Aun que sean minoria hay gente que lo siente de verdad y hay que respetarlos,luego la gran masa que viene a ciutadella viene al jolgorio a beber y a ligar ¿oh no es así?son unas fiestas que en Baleares se han hecho famosas y tambien en Barcelona,dicho esto por favor dejadnos descansar medio añito por lo menos de san juan no seais tan pesados que luego en los demas pueblos se molestan.

Valoración:-26menosmas

Bepot
Hace más de 5 año

Que dolenta es sa enveja

Valoración:37menosmas

Xuroi
Hace más de 5 año

Plos, tristor, llagrimes,..... Au vengaaaaaaaaaa. Alegriaaaaaa que ja ha passat. Ara tindrem calma Santjoanera unes setmanes, no gaire mes.

Valoración:-70menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2