La batlessa, recollint la bandera a l’inici dels Jocs des Pla, de mans del caixer fadrí, Marc Ribó. | Josep Bagur Gomila

TW
12

Satisfacció també és la que es desprèn de l'Ajuntament, des d'on la batlessa, Joana Gomila, feia aquest dissabte una primera anàlisi sobre com han anat les festes d'enguany. Una valoració que no dubta en qualificar de «molt positiva, perquè engegar un pla de seguretat no és fàcil i sembla que les mesures que s'han près han funcionat».

La presidenta de la corporació municipal feia aquestes declaracions avantçant-se a l'anàlisi profund que es farà posteriorment, i en què cada un dels grups i cossos participants hauran de fer les seves valoracions, per tal de «veure quines coses es poden millorar, perquè és impossible que el primer any surti tot bé».

D'entrada, Gomila destaca que «les mesures han funcionat, i ha servit per donar seguretat a la festa», i també que «les comunicacions han estat millors, gràcies a l'antena instal·lada a l'Ajuntament».

Noticias relacionadas

L'alcaldessa destacar «la implicació de tot el poble, la conscienciació ha funcionat, la gent ha col·laborat a l'hora de fer passadís (al Pla) i els filtres han ajudat a què no entrés gent sense un calçat adequat, i no s'han vist tants bòtils enterra, com altres anys». A més, els agents «han informat sobre els diferents actes i sobre les condicions per accedir, i no hi ha hagut problemes».

Agraïments

«Sense la implicació dels voluntaris de Sant Joan i de Protecció Civil, i dels cossos de Policia Local, Policia Nacional, Creu Roja i IB-Salut, no hi hauria hagut aquesta coordinació i tot això no hauria pogut ser així».
Igualment, també destaca la feina feta «en la part logística, tant per part de la brigada municipal com del servei de neteja», que han fet que tot estés sempre en condicions. «Al Pla s'ha notat que es va regar, perquè no hi ha hagut la pols d'altres anys».

L'agraïment més especial el dedicà Gomila «al comportament de la gent, n'hi ha hagut molta i pens que el comportament ha estat molt bo».

Sobre la durada dels Jocs des Pla, Gomila no creu que «sigui pel temps de col·locar l'anella, sinó de tot el que implica el dispositiu de seguretat, no es pot córrer fins que tot està bé».