TW
0

El poble des Castell viurà, novament, dues nits de focs artificials. Una tradició, aquesta, que es deixà de banda durant els darrers anys de reajustos econòmics, i que es recupera ara per guanyar la vistositat per a la nit de dia 26.

Així ho exposaren aquest dijous des de l'equip de govern, durant la presentació del programa de les festes de Sant Jaume. Una programació que inclou el concurs de paelles d'avui fosquet a Cala Corb, a benefici d'AECC, i també una altra proposta que es recupera enguany, l'Electro Molí, el festival de música electrònica que va néixer fa dos anys. «L'any passat no es va fer, però el volem recuperar perquè a Menorca no es fa res semblant», afirmava el regidor de Turisme, Jaume Fedelich.

Aquest festival tindrà lloc demà mateix, a partir de les 22 hores, al camp de futbol, i s'espera que pugui reunir al municipi del llevant de l'Illa a un nombrós públic. «Fa dos anys hi va haver unes 1.500 persones», recordava Fedelich.

Del programa en destacà el batle Lluís Camps l'actuació d'aquest diumenge de El Casta, a Cala Corb, així com la Gran Festa de l'Esport, que es farà dia 15, desvinculat de l'acte del pregó «per donar protagonisme als esportistes» als que es reconeixerà.

Són nombroses les propostes musicals per aquests dies. Hi actuaran el Cor des Club de Jubilats des Castell (demà, 21 hores, plaça des Mercat), The Beatles Menorca (dilluns 11), el Cor del Casal de Gent Gran i Rondalla de Maó (dia 12), el trio Arrels de Menorca i Boira (dia 17), Moments a Cor (dia 19) o Es Ranxo i Revival The Temptacions (dia 22), Igualment hi haurà espai per altres espectacles, com «Hi ha show» o «Col·legi privat Cap de Tramuntana» a càrrec dels jubilats des Castell.

La qualcada

Noticias relacionadas

El nombre de caixers creix enguany. Així, passa dels 57 genets de l'any passat als 67 que enguany formaran la qualcada. Entre aquests, el cavaller més veterà serà Jordi Borràs, de 65 anys, mentre que el més jove serà Jaume de la Puerta Martorell, de només 9 anys.

Pel que fa als jaleos, per al de diumenge es comptarà amb la Banda des Migjorn Gran, mentre que l'endemà hi participarà l'Agrupació de Músics de Menorca.

Pregó de les festes

Mateu Seguí Díaz té 57 anys, és de Maó, i fa tres dècades que és metge de família as Castell.

El 1981 es va llicenciar a la Universitat Autònoma de Barcelona, i després de sis mesos a Lleida, va optar a la plaça provisional de metge titular a la Unitat Bàsica des Castell, on ha acabat obtenint la plaça.

Casat amb Mari Carme Dopazo, és pare de dos fills, Mateu i Sergi.

Actualment és vicepresident de la Societat de Metges d'Atenció Primària Semergen de Balears, ha publicat diversos articles a revistes mèdiques tant nacionals com internacionals i ha participat en congressos. És membre del fotoclub Revel'art.