Jaleo al poble mariner de Fornells per Sant Antoni Abat

TW
3

Les festes de Sant Antoni arriben per quedar-se al poble. Les banderetes de colors onegen al pas del vent més mariner. Es percep un ambient de festa impetuós. El pregoner d'enguany, conegut pescador amb el nom de Toni Tanu, farà vibrar avui a les 20.30 hores tota la població amb el seu discurs, unes paraules amb sentiment. El primer toc de fabiol, dissabte a les 17 hores, de la mà del fabioler Isaac Triay Moll, és, probablement, l'instant que tothom recorda com el més emotiu i esperat al llarg dels 365 dies.


Els dies grans

El repic de campanes a partir de les 16.45 hores i l'enlairament de coets anunciaran l'arribada de Sant Antoni. Pomada i coques a punt a totes les cases del poble; pitralls i selles adornant els cavalls. Tots els caixers s'abracen als seus estimats, on els desitgen «molta sort i ventura» per aquest nou any.

Noticias relacionadas

Un cop tota la Qualcada s'hagi adherit, tots es dirigiran al Local Social, on el batle del municipi, Francesc Ametller, farà entrega del bastó d'autoritat al caixer batle, Marc Riera Pallàs. Seguidament, els caixers deixaran els seus respectius cavalls per celebrar, a l'Església Parroquial de Fornells, les solemnes completes en honor a Sant Antoni Abat. En el transcurs de l'acte religiós es repartiran les tradicionals candeletes. Uns moments seguits per tots els amants de la festa, que esperaran ansiosos, que comenci el tradicional jaleo vora del mar.


Junta de Caixers

Caixer batle, Marc Riera Pallàs
Caixer capellà, Joan Tutzó Sans
Caixera casada, Mònica Martí Coll
Caixera fadrina, Maria Fuxà Coll
Caixer pagès, Sebastià Garriga Pons
Fabioler, Isaac Triay Moll