Sant Antoni 2016

Ja arriben els dies grans de Fornells

La Junta de Caixers viurà aquest segon any del bienni de Sant Antoni Abat amb molta força i il·lusió

|

Valorar:
preload
Jaleo al poble mariner de Fornells per Sant Antoni Abat

Jaleo al poble mariner de Fornells per Sant Antoni Abat

Les festes de Sant Antoni arriben per quedar-se al poble. Les banderetes de colors onegen al pas del vent més mariner. Es percep un ambient de festa impetuós. El pregoner d'enguany, conegut pescador amb el nom de Toni Tanu, farà vibrar avui a les 20.30 hores tota la població amb el seu discurs, unes paraules amb sentiment. El primer toc de fabiol, dissabte a les 17 hores, de la mà del fabioler Isaac Triay Moll, és, probablement, l'instant que tothom recorda com el més emotiu i esperat al llarg dels 365 dies.


Els dies grans

El repic de campanes a partir de les 16.45 hores i l'enlairament de coets anunciaran l'arribada de Sant Antoni. Pomada i coques a punt a totes les cases del poble; pitralls i selles adornant els cavalls. Tots els caixers s'abracen als seus estimats, on els desitgen «molta sort i ventura» per aquest nou any.

Un cop tota la Qualcada s'hagi adherit, tots es dirigiran al Local Social, on el batle del municipi, Francesc Ametller, farà entrega del bastó d'autoritat al caixer batle, Marc Riera Pallàs. Seguidament, els caixers deixaran els seus respectius cavalls per celebrar, a l'Església Parroquial de Fornells, les solemnes completes en honor a Sant Antoni Abat. En el transcurs de l'acte religiós es repartiran les tradicionals candeletes. Uns moments seguits per tots els amants de la festa, que esperaran ansiosos, que comenci el tradicional jaleo vora del mar.


Junta de Caixers

Caixer batle, Marc Riera Pallàs
Caixer capellà, Joan Tutzó Sans
Caixera casada, Mònica Martí Coll
Caixera fadrina, Maria Fuxà Coll
Caixer pagès, Sebastià Garriga Pons
Fabioler, Isaac Triay Moll

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

PALABRAS NECIAS
Hace más de 4 año

SOY DE MERCADAL Y ME AVERGUENZA EL COMENTARIO ANTERIOR.

Valoración:1menosmas

Un ayuntamiento un pueblo
Hace más de 4 año

Ves forneller que os organizamos unas fiestas de dalt de tot, porque debeis seguir rindiendonos pleitesia, somos vuestros señores y a cambio cuidamos de vosotros, felices fiestas de la urbanización y no hagais cosas raras que el lunes teneis que volver a mirar a la cara a vuestras mujeres y viceversa.

Valoración:-12menosmas

ses salinas
Hace más de 4 año

Fornells es un pueblo encantador en verano y no hay visitante español que no acuda algun dia de sus vacaciones a visitarlo,lo que no me gusta es el jaleo de sus fiestas mucho miron y nadie que se ponga cerca de los caballos como se puede apreciar en esta foto,toda la vida ha sido así.

Valoración:-5menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1