Sant Antoni 2016

La calor no debilita Fornells

La qualcada ofereix un Jaleo exultant a un poble entregat tot i les elevades temperatures del migdia d’aquest diumenge

|

Valorar:
preload
La plaça de s’Algaret de Fornells va ser l’escenari de bots, música i bulla per les festes en honor a Sant Antoni Abat

La plaça de s’Algaret de Fornells va ser l’escenari de bots, música i bulla per les festes en honor a Sant Antoni Abat

Maite Carles

El fabioler Isaac Triay Moll feia aixecar els últims dormilegues de Fornells a les nou del matí d'aquest diumenge. Els caixers i cavalls l'esperaven mudats i frescos per fer front a una jornada de calor i sentiment vora el mar. La primera en unir-se a la comitiva va ser la caixera fadrina Maria Fuxà, portadora de la bandera de Sant Antoni Abat. La qualcada es completava amb la incorporació del caixer batle Marc Riera dues hores després, quan tots junts es dirigiren a l'església de Sant Antoni, on el caixer capellà Joan Tutzó oficiaria la Missa Solemne.

Fetes les pregàries i repartit l'aigua-ros, els caixers tornaven a muntar els cavalls. A la plaça de s'Algaret esperava la banda de música des Mercadal, que va arrancar amb «El gato montés» en l'entrada del caixer capellà, el qual va dedicar un llarg bot a una multitud enfervorida.

L'aire intermitent els feia arribar el bullici de la plaça quan després de la tercera volta cadascun dels membres de la qualcada va rebre la canya verda i la cullereta de plata de la mà de les autoritats del municipi. Els van tornar a rebre més tard en la recepció oficial al Castell de Sant Antoni, últim acte abans que la caixera sobreposada deixés la bandera i el silenci envaís els carrers per sentir l'últim toc de fabiol.

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

SENTIDO COMÚN
Hace más de 4 año

¡¡¡¡ que no se dice la calor ¡¡¡¡¡ se dice el caloret¡¡¡¡ hay que actualizar el vocabulario señores. Una sonrisa para empezar el lunes.......

Valoración:1menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1