TW
3

Tots aquells que no volien donar per acabada la jornada de festa as Castell, encara van ser ahir a temps de gaudir d'unes activitats d'allò més refrescants. I és que Calasfonts fou el punt de retrobada dels més petits de les cases, on els banyadors i les tovalloles foren les peces imprescindibles. A partir de les 17 hores, i amb un sol persistent i intens, una multitud de persones envoltaven la vorera de la mar disposats a sumergir-se a l'aigua.

El festival nàutic organitzat pel Club Náutico Villacarlos aproximadament des de l'any 1973 constà de les tradicionals regates de vela lleugera, curses amb piragües, el joc del capellet i la travessia del port nedant. El primer d'ells es dividí en dues categories: optimist, destinada als més joves, i lasser, als més veterans. Es col·locaren al mig del port, esperant el toc de sortida. Un cop els més grans van haver sortit, era el torn dels més petits.

Noticias relacionadas

Pel que fa al joc del capellet de palla, es fermà un tros de tronc llarg i rodó en horitzontal al principi, i al final del mateix hi posaren un capell fermat. L'activitat constistia en què, aquells més atrevits, havien de caminar per damunt del tronc fins arribar a tocar el barret. Un dels participants explicà que «el secret per arribar al final és caminar amb els peus de costat i fer molt d'equilibri». Tot i així, la clau en sí no residia en passar-lo tot, sinó en passar-s'ho bé, sentiment que tots els participants compartien. Aquells que preferien no esperar la cua, es llençaven directament a l'aigua fent tot tipus de salts: els més decidits optaven per fer la tombarella a l'aire i els més porucs es tiraven rectes amb una mà al nas.

Per últim, la travessia nedant es va dur a terme un cop acabada la regata de vela. A cada persona que arribava per apuntar-se es pintaven al braç un nombre en gros per tal d'establir un ordre de sortida. Els adults els traslladaren fins el Lltazaret i d'allà començava la seva cursa. En canvi, el punt de partida dels més petits fou l'altra banda del port. El guanyador de la travessia s'emportà una copa de record.