TW
0

Dissabte 30 de juliol

A les 17.00 h, Repicada de Campanes i troncs de coets per a començar oficialment Sant Cristòfol de ses Corregudes 2016. La Banda de Música des Migjorn iniciarà el primer passacarrers baix la batuta del director Isaac Mascaró.

A les 18.00 h, La fabiolera Adriana Moll demanarà permís per a començar el replec de cavalls i cavallers al Batle Pere Moll Triay i es sentirà el primer toc de tambor i fabiol. Després la regidora més jove, Mar Ameller Sales, entregarà el penó de Sant Cristòfol al caixer fadrí Carles Moll borràs

A les 19.00 h, el Batle entregarà el Bastó de Comandament i la Medalla de Sant Cristòfol a la caixera batlessa Àgueda Sales tot dedicant-li sort i ventura a les escales del Saló Verd. Des d'allà la qualcada es dirigirà a la Rectoria per a recollir el Caixer Capellà, mossèn Llorenç Sales Brber i farà una volta completa pel poble per tornar tots junts al Saló Verd i deixar els cavalls.

A les 20.00 h, Solemnes Completes en honor a Sant Cristòfol. La comitiva de caixers, cavallers i autoritats aniran a peu des de l'Ajuntament fins a l'Església acompanyats de la Banda de Música per assistir a la missa. En la celebració els cavallers més joves repartiran les candeles mentre es canten els «Goigs a Sant Cristòfol».

A les 20.30 h, Les autoritats oferiran la tradicional Beguda de Caixers a cavallers i convidats en el Saló Verd.

A les 21.00 h, Caixers i cavallers entraran a sa Plaça al so de la música per a celebrar l'esperat primer jaleo.

En el transcurs de la segona volta al poble la qualcada acompanyarà al caixer capellà a la Rectoria i, en la tercera, s'acomiadarà a la caixera batlessa en el seu domicili per a dissoldre la comitiva fins a l'endemà.

A les 00.30 h, Gran Revetlla a la zona esportiva per a qui encara tingui forces i ganes de seguir amb la festa. Ritmo Menorca DJ's posarà la música en viu.


Diumenge 31 de juliol

A les 8.30 h, Diana Florejada de la Banda de Música des Migjorn per a despertar el poble.

A les 09.00 h, replec de caixers i cavallers. Un cop es completi la qualcada, es dirigiran al Saló Verd.

Noticias relacionadas

A les 10.15 h, la comitiva es traslladarà a l'Església per assistir a la Missa Solemne oficiada pel caixer capellà mossèn Llorenç Sales, en la qual els quatre cavallers més grans repartiran l'aigua-ros.

A les 12.00 h, el darrer jaleo de Sant Cristòfol a sa Plaça. Després de les tres voltes els membres del Consistori lliuraran les canyes verdes i les culleres de plata als caixers i cavallers.

A partir de la 15.30 h, La música de la Banda tornarà a sonar en un passacarrers des del Pla de l'Església fins a la plaça del Saló Verd per acompanyar cavallers i autoritats a la Beguda Popular, a la qual tot el poble està convidat. Després del refrigeri la comitiva acompanyarà per últim cop al caixer capellà i a la caixera batlessa als seus respectius domicilis i es dissoldrà la qualcada fins l'any que ve.

A partir de la 21.30 h, festa a sa Plaça amb Orlando Schmidt & The Soul Factory en concert.

A les 23.30 h, la mítica Orquestra Huracan seguirà amb la revetla a Sa Plaça, en la qual entregarà el trofeu al millor cavall de Sant Cristòfol, cedit per Jaume Albranca i Roque Toral.


Dilluns 1 d'agost

A les 9.00 h, sonarà la Diana a càrrec de la Banda de Cornetes i Tambors dirigida per n'Àgueda Sales Orfila.

A les 10.00 h, Competició de Tir al Plat a les antigues depuradores organitzada per la Societat de Caçadors del municipi.

A les 17.30 h, Cercavila de la Banda de Cornetes i Tambors per acompanyar a tots els fillets i filletes a Sa Plaça on jugar i riure amb Sa Xaranga en una festa de Jocs Infantils i Populars.

A les 19.30 h, La paròdia del jaleo, el Jaleo d'Ases a sa Plaça, que enguany s'avança per evitar accidents.

A partir de les 20.30 h, Els músics de la Banda passejaran disfressats per a riure i xalar en l'últim passacarrers de les festes.

A les 00.30 h, darrera revetlla amb la banda «Es Carcs» i l'orquestra «Sarau», que prometen despedir les festes de Sant Cristòfol de ses Corregudes amb molt ritme.