Sant Cristòfol 2016

As Migjorn Gran també rompen carotes

Al jaleo d’ases de Sant Cristòfol s’hi ha vist una paròdia, en femení, d’un dels Jocs des Pla

|

Valorar:
Les caixeres, disfressades, van omplir de festa el centre del poble

Les caixeres, disfressades, van omplir de festa el centre del poble

Javier Coll

El jaleo d'ases de les festes de Sant Cristòfol de ses Corregudes ha viscut el seu particular joc de rompre les carotes. I no hi han faltat ni genets, ni carotes. Uns elements, aquests, inspirats, fins i tot, en la pintura de Marc Jesús.

El segon dels Jocs des Pla de les festes de Sant Joan ha tingut la seva paròdia as Migjorn Gran. I va ser a través de deu dones, fet remarcable, ja que era la primera vegada que no eren homes els protagonistes. La comitiva l'encetava la fabiolera Margarita Camps, i darrere d'ella la caixera fadrina, Raquel González, amb una bandera també molt especial, i la resta de la qualcada, que havia de rompre les carotes d'estil pictòric imitant el de Marc Jesús.

La Banda de Música des Migjorn va ser l'encarregada de posar les notes a l'acte. Més tard, els membres de la formació es van traslladar als anys 60, ficant-se en la pell del Dúo Dinámico i adaptant el tema «Quince años tiene mi amor» a la festa.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 3

Visitant
Hace más de 4 año

Molt millor enguany que altres anys, es patriarcado ha quedat derrotat. Ses dones van fer que es jaleo fos mes net. Ara vorem a ferreries. un bon bocata de llom a sa branca

Valoración:12menosmas

Migjorn Es Gran
Hace más de 4 año

Un Sant Cristòfol i Jalo d'ases de dalt de tot! UNA caixera (molt guapa, per cert) anava disfrassada amb sa carota, ses altres 10 anaven ben DIFERENTS i variades i res a veure amb Ciutadella...Cap de ses caixeres anaven, ni de lejos, gates; es van comportar perfectament, sempre amb un somriure i sense maltractar als ases. Tots aquells que es deixen endur per aquesta crònica (realment pobre i desacertada) no poden opinar si no han estat a sa plaça aquest any. Sa gent que tant es queixa que quedi a casa que els dilluns per els NO migjorners no es festiu i a qui li pica...que rasqui!

Migjorn es molt gran....y lo sabes ;)

Valoración:30menosmas

Migjorner enamorat
Hace más de 4 año

Va ser un jaleo molt divertit!La millor caixera na Marta,que encara que nagues un poc mes gata que les altres va aguantar.Enhorabona per l'exit que van tenir enguany els ases

Valoración:16menosmas

menorca profunda
Hace más de 4 año

A mi la parodia del nefasto y vergonsoso "joc" de ses carotes -pelea bronca de borrachos poseïdos en pos de una astilla de madera y de meterse mano en el intento, entre sudores y babas- me parece muy acertado. Por lo demás el uso de estos animales para jaleos no me parece adecuado; y si hacen lo mismo que en Ferrerías me parece que es igualmente un caso de maltrato vergonzoso; una falta de respeto para estos sufridos y honrados animales

Valoración:-21menosmas

Pare molt orgullós d'una de las caixeres
Hace más de 4 año

Trist, molts trist, crec que son las paraules adequades per cali-ficar alguns dels comentaris publicats. Segur, que la majoria dels qui comenten aquí, ni tan sols eren a la festa perquè si no, no s'entén com poden dir coses que ni de lluny han passat.

Cinc o sis persones dalt d'un ase??? creieu que la gent des Migjorn permetria aquesta «burrada», ha estat un jaleo d'ases sa i net on tothom i dic tothom ha xalat i molt.

Dels qui es senten ofesos per la paròdia de les seves festes, pensin que es açò, festa i res més que festa, si vostès veuen un altre context, el problema el tenen vostès.

Ho deixaré així, perquè crec com ja he dit abans, que els que aquí critiquen i senten ofesos no han viscut aquest jaleo d'ases as Migjorn.

Felicitats al·lotes caixeres i a tots els joves que heu ajudat a què aquest any tot s'així desenvolupat d'una manera genial fent gaudir aquí realment li agrada la nostre festa i a tot al poble des Migjorn, un Sant Cristòfol de primera

Valoración:35menosmas

Jo mateix
Hace más de 4 año

Festes acabades i tot un exit!!! Para menorquí y menorquin, gracías y hasta luego.

Valoración:14menosmas

Jokusse
Hace más de 4 año

Jo que m'en ric dels "bujots" que fan a Ciutadella? Doncs això és igual. La pariodia més bonica és que eren caixeres i van pariodiar Sant Joan! Que més polit que fer riure a sa gent amb certa "conya", però sense arribar a l'insult. Enhorabona per la idea als migjorners i migjorneres! Cada any vos supereu... deu ser que l'enveja és sana! Sant Cristòful és com Sant Joan, però a lo grande! Y lo sabes!

Valoración:17menosmas

Jp.
Hace más de 4 año

Es veu que n hi havia que anaven molt passats de voltes, perque jo no vaig veure res de lo que es diu per aqui, asses que "se desploman"??????a on?????? Lu de 5 damunt un asse trob que seguira sent una frase feta, en fi, ..... enhora bona, bona festa i es que no vulgui pols que no vagi a sera...

Valoración:28menosmas

menork
Hace más de 4 año

En Jose devia veure doble o triple... Efecte pomada. A tots aquests que xerrau de maltracte animal primer m'agradaria que es definigues... Hi hauria sor-presa. I a n'ets amics de ponent dir-vos que era una parodia i que no tan sols de Ciutadella. No vau veure sa caixera polocia? Humor i passar-ho be amb respecte i aixi va ser. I a qui no li agradi que no vengui que aquest any eren ja massa.

Valoración:35menosmas

menorquin
Hace más de 4 año

lo que pasan estos pobres burros es un autentico maltrato animal. se tendria que erradicar ya!!

Valoración:-31menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3