Els escoltes de Ferreries van revisar amb atenció els trenta anys com agrupament en un pregó en forma de kraal extraordinari | Maite Carles

TW
2

L'AE Sant Bartomeu de Ferreries tenia molts punts per sotmetre a revisió aquest dilluns a la nit en un pregó carregat de records, cançons i reflexions després de 30 anys de la seva fundació. Amb bon humor i un muntatge audiovisual que evidenciava una llarga preparació, na Cati Coll i en Biel Barber van conduir un kraal extraordinari, la reunió de caps al Pla de l'Església, front un públic que en part lluïa el fulard verd i lila dels escoltes ferreriencs. La cançó Camí de Cavalls els va servir per rompre el gel amb els més desvinculats del moviment, que hi van veure un punt de comunió amb els valors cívics i de protecció de la natura que inspira el moviment. A partir del testament del fundador dels scout anglesos, els escoltes de Ferreries van obrir una via per reflexionar sobre la promesa que havia guiat cadascun dels membres de l'agrupament en el seu camí cap a la vida adulta, des dels seus inicis.

Noticias relacionadas

Fidels als seus orígens assamblearis, els escoltes no van voler deixar fora de l'acte els membres que van posar les bases de l'AE Sant Bartomeu, com en Xec i na Yolanda, que apareixien en el vídeo dissertant sobre l'escola de formació dels escoltes, a la qual definien com «una cadena que no s'hauria de rompre mai». Per la tasca social que porta a terme, però també per les vivències que proporciona als joves del poble, que per tot escolta van de la mà. Amb aquest missatge conciliador van presentar una sèrie de records fotogràfics que van fer riure i alhora van treure els colors a més d'un, pensant en quan improvitzaven balses per creuar el torrent de Trebalúger o tallaven patates «de formes artístiques» quan es suposava que s'havia d'ajudar a la cuina.

Tampoc van faltar paraules pel país que defensen: Menorca. L'adopció de platges amb el GOB, la vinculació amb la neteja del Camí Reial o el vincle Camí d'en Kane, van ser alguns dels projectes que en Tomeu Pons recordava des de la pantalla. La despedida la va efectuar un antic membre del grup, Óscar González, que com a cooperant a Hondures desitjava unes bones festes de Sant Bartomeu a tot el poble.