Sant Lluís 2016

Sant Lluís viu a les totes el seu darrer jaleo

El municipi bull d'alegria amb la segona jornada multitudinària de les festes

|

Valorar:
Abans d'acabar la Missa de Caixers, s'ha repartit l'aigoros entre els assistents

Abans d'acabar la Missa de Caixers, s'ha repartit l'aigoros entre els assistents

Javier Coll
Abans d'acabar la Missa de Caixers, s'ha repartit l'aigoros entre els assistentsAmb el fabioler davant, la Qualcada s'ha dirigit cap a l'església per a celebrar la Missa de Caixers

L'enrenou clàssica de les ferradures ha anunciat a primera hora del matí a tots els membres de la qualcada i als habitants de Sant Lluís que encara hi quedava un dia de festa per endavant. Després de formar la qualcada amb tots els caixers i cavalleres, s'han disposat a recórrer els carrers encara dormits i muts.

A poc més de les 10.30 hores, l'Església parroquial de Sant Lluís repicava amb força. Era l'hora de la missa de caixers, un dels actes religiosos més importants de les festes, ja que es fa en honor al patró de cada poble. A les 11.50, l'Agrupació Musical de Ciutadella ha començat a afinar els instruments per sonar el tradicional jaleo.

Alguns cavalls han entrat nerviosos al Pla de sa Creu però amb la delicadesa del genet s'arribaven a calmar. Llaços familiars també s'han pogut percebre amb els abraços que es donaven pares i filles al sortir del Pla de sa Creu.

Dues voltes de jaleo que han durat poc menys d'una hora cadascuna han donat pas a l'esperat moment de la festa del diumenge: l'entrega de canyes verdes i de la cullera de plata. Les persones que estaven al costat del sol, han agraït la presència intermitent de ràfegues de vent per minvar la calor.

N'Aina, una de les caixeres més joves de la qualcada i minuts abans d'entrar al pla, se sentia «nerviosa» però «amb ganes». Una caiguda per l'empenta d'un cavall aturà la música de sobte i els membres de la Creu Rotja hi han acudit ràpidament. Per sort, tot s'ha quedat en un petit ensurt i s'ha seguit amb la celebració.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Vecina cansada
Hace más de 4 año

Es vergonzoso que personas anónimas hagan comentarios ofensivos en contra de un local y de la banda. Como se dice... la vida son dos días y hay que vivirla. Las fiestas son una vez al año, disfrutémoslas al máximo, con la música a tope, sin parar de bailar, y disfrutando de nuestros caballos. Tengamos un poco de consideración y dejemos a nuestros jóvenes y a nuestros mayores unos días de diversión. Viva Sant Lluis!!!

Valoración:0menosmas

Clip
Hace más de 4 año

Aquí és molt fàcil criticar quan no és d'es gust de tothom. Només dir-vos que penseu un poc amb ses hores d'assaig que han de fer aquests al·lots i al·lotes de sa Banda per intentar que vus ho passeu bé i as final només rebin crítiques perquè no han fer sa ditxosa "samba". Ja ho han dit a un altre comentari: Ja podeu llevar es cavalls i fer tres dies només de "samba" que sembla que és lu únic que vus importa.

Valoración:-16menosmas

guerrillero
Hace más de 4 año

Nos quejamos de la música de otros locales por no decir la basura de samba que habia!! Hablaz claro!

Valoración:-37menosmas

cherichef
Hace más de 4 año

uffff!!!!!!es veu que en entrat ses "tropas"de apie a votar negatius......gracies per es vostre temps,que deixau de emprar amb es vostres negocis....

Valoración:-42menosmas

Pere
Hace más de 4 año

Els que tant han trobat a faltar a sa banda des Migjorn i a Sa Vessa Mos Fot podrien demanar directament tant a sa banda com a Sa Vessa per què no han volgut participar a ses festes de Sant Lluís, no?

Valoración:-44menosmas

unanymes
Hace más de 4 año

Per "Samba" sa que monten colquns locals a n'es Cos després des Jaleo d'es Migdia. M'agradaria saber qui vetlla per es veïnat i ses families que ni tan sols es diumenge migdia poden fer un dinar as pati perque sa musica d'Es Mosset es 10 vegades més forta que sa que monten a sa revetlla de Sa Creu, que ni es pot xerrar a sa taula. Es per fer-ho mirar. Ni tan sols es pot disfrutar d'escoltar es Jaleo perque aquesta gent aprofita cada minut de descans per pujar sa musica a nivells absurds. Esper que ara que han fet caixa passin per es vesins d'es Cos de Baix i Pere Tuduri a donar un generós donatiu en negre per ses molesties que aguantam cada any i a més, a veure si l'any que ve s'Ajuntament i Policia vigilen sa festa. Sa revetlla concentrada a un lloc existeix per un motiu, no tot ha de ser màniga ample amb aquests locals. Es descans també hi ha de ser a ses festes.

Valoración:34menosmas

ja podeu llevar es cavalls
Hace más de 4 año

Que digueu que es troba a faltar s animació de sa banda des migjorn ho entenc ara... Sa qualitat? Quina qualitat?si comparam com sona sa banda des migjorn a qualsevol altra banda de menorca per ses festes, no hi ha color. Es realment vergonyós lo que passa per sa part de llevant. Preat podeu llevar es cavalls i fer 3 dies de samba.

Valoración:-65menosmas

Caixer medieval
Hace más de 4 año

A ses festes, tutom vol engatarse, i pillar catxu amb colqu que no sigui sa seva parella, i ballar com un energumen a sa samba perqe entre sa multitud no es nota tant que no en te ni idea. Recordau ses festes estan perque sa plebe, mus rendiu pleitesia a nas caixers es vostros amos, senyors i protectors i a la santa esglesia de nostro senyor.

Valoración:-57menosmas

cherichef
Hace más de 4 año

aquets q no fan res mes que criticar,dirlis q ses festes mai surten a nes gust de tots i q segur q es qui hi ha dalt la sala ho intenten fer lo millor posible.per cert a sa majoria de lluisers,no ens fa cap falta sa vesa ni sa banda des migjorn.

Valoración:-60menosmas

Clip
Hace más de 4 año

Es veu que ara ses festes es centren única i exclusivament amb sa "samba". Si no hi ha "samba" ja són una porqueria i gens animades ses festes. Vus record que s'origen i sa finalitat de ses festes des pobles de Menorca no és sa "samba" de després d'es jaleo. Per jo, sa Banda de Ciutadella va fer un repertori molt adequat i animat després d'es jaleo.

Valoración:-59menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2