Sant Lluís 2016

Carrosses per a dir adéu a les festes

Sis comparses de diverses temàtiques acomiaden les celebracions de Sant Lluís amb l’absència de Sa vessa mos fot

|

Valorar:
Les carrosses van desfilar pel centre de Sant Lluís

Les carrosses van desfilar pel centre de Sant Lluís

Javier Coll
Les carrosses van desfilar pel centre de Sant LluísBatucada West. Amb gran representació a la comparsa, els integrants van disfressats d’indis

La desfilada de carrosses des de sempre ha embellit els pobles després d'uns dies de festa. Uns moments per deixar els cavalls als seus respectius llocs i les bambes guardades a casa. Així, idò, a Sant Lluís van sortir un total de sis comparses amb difrerents temàtiques cadascuna. Com a novetat d'enguany, el grup d'amics Sa vessa mos fot no participà en aquesta edició. A més, la Colla de Gegants de Sant Lluís i altres grups convidats van participar acompanyats per la Xaranga de Maó, batucada Esclat i Xeremies de Pollença.

Els membres de la primera carrossa es disfressaren de Tecla, amb la vestimenta típica d'aquest gegant: amb el vestit rosa i un xumet. La segona s'anomenava pagesia. Pares, mares i fills anaven vestits de pagesos, amb faldes i davantals. A més, a la carrossa hi havien bal·les de palla per recrear el camp de Menorca. La tercera carrossa simulava la Casa de Andalucía, on un grup d'al·lotes lluien la vestimenta pròpia d'aquesta comunitat autònoma: vestit vermell i flor de grans dimensions al cap.

Amb la quarta carrossa, el que van fer els participants va ser crear una televisió amb cartró, anomenada «Telefunken». Ells, anaven disfressats de pitufos, caperucita roja i Spiderman entre d'altres. La següent comparsa estava formada pels indios, on la titularen «Batucada West». A més, hi introduïren un cactus gigant, format també amb cartró i pintant de verd. Per últim i en motiu dels Jocs Olímpics celebrats durant aquest mes a Río, no hi podia faltar una carrossa de les Olimpíades de Sant Lluís. Les ocupants vestien una maia blava i negre acompanyada per uns calçons negres curts. Representaven a gimnastes.

En suma, fou un espectacle que reuní a una multitud per gaudir de l'últim acte festiu.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Músic
Hace más de 4 año

Pere, sa Banda des Migjorn mai ha dit, ni escrit, ni tan sols insinuat que no vol anar a sonar a Sant Lluís. No sé d’on ho has tret o per quina raó t’ho has inventat. Sa Banda des Migjorn s’estima molt es poble de Sant Lluís: Han estat molts anys de viure sa festa conjuntament i molt intensament.

I si no t’ho creus, escriu un missatge en es mur des facebook de sa Banda des Migjorn, que ja et contestaran. I sé perfectament sa resposta.

Valoración:8menosmas

Pere, que no te n'enteres!
Hace más de 4 año

A veure, Pere, “Don Sabelotodo”, que sàpigues que es fet que hi vagi una banda o una altra a sonar a Sant Lluís és decisió exclusiva de s’actual equip de govern de Sant Lluís! Ells contracten sa banda que volen, com es fa a cada poble, faltaria més! O sigui que a veure si deixes de dir tonteries! Aish... que n’hi ha d’ignorants!

Valoración:1menosmas

Pere
Hace más de 4 año

Lluís, s'ajuntament té s'obligació de tractar a totes ses bandes per igual. Tu t'has informat de per què sa banda des Migjorn no ve a ses festes? Doncs perquè no vol, així de senzill. De totes maneres, i com ja han dit, ses festes són molt més que sa samba.

Valoración:-20menosmas

Un Menorquín
Hace más de 4 año

Lo único medio innovador fueron las gimnastas.

El programa de fiestas..... una ... pinchada en un palo, sólo en catalán, soso. Para eso, no hagan nada.

Valoración:33menosmas

LLUIS
Hace más de 4 año

S'AJUNTAMENT HO ENVIARÁ TOT A LA MERDA, NO HAN VOLGUT A LA BANDA D'ES MIGJORN A PESAR DE QUE TOT EL POBLE L'HA DEMANADA, NO ELS IMPORTA L'OPINIÓ DE LA GENT I FAN EL QUE VOLEN, COVARDS! I EL POBLE ES QUEDA CALLAT!!!

Valoración:46menosmas

lluisera
Hace más de 4 año

lo mes hortera de menorca

Valoración:21menosmas

Sant Lluis Rei de França
Hace más de 4 año

Xarec Xarec!!!

Valoración:27menosmas

Guida
Hace más de 4 año

Que pena que no participaran los de sa vessa mos fot , raro raro pero raro con lo que les gusta a todos participar , se están perdiendo ya muchas cosas en San Luis, en muchos aspectos vamos de Guatemala a Guatepeor, en fin......

Valoración:49menosmas

Marga
Hace más de 4 año

Per Davud :Ja han repartit es fulls de propaganda per poder anar a s'escola d'adults aquest hivern. És simple informació. De res.

Valoración:0menosmas

Gus
Hace más de 4 año

Sa batlessa mos fot (per cert, això compleix les normes del diari Menorca com per ser publicat?), es pot saber què té a veure es tancament de Cós (només en cap de setmana) amb les carrosses?

Valoración:-10menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2