Festes de Gràcia 2016

Una marea groga fa cantar els carrers de Maó

Unes dues-centes veus i molt de públic van crear un ambient especial a la ciutat

|

Valorar:

'Va gros' ha animat el vespre amb les seves cançons

Javier Coll

«Plora guiterra», «Anem a xauxa i Es Murtar», «Jotes parranderes» o «Festes de Gràcia». Aquests van ser alguns dels temes que van interpretar, ahir fosquet al centre de Maó, els cantaires del Va Gros, un col·lectiu que any rere any suma veus per a conformar un grup nombrós que amenitza la vetllada, per encarar amb alegria i molta música les festes de la Mare de Déu de Gràcia.

I és que van ser unes dues-centes les persones que, amb les seves corresponents camisetes grogues, es van reunir al bar Infanta. Era el punt de sortida i on van sonar les primeres cançons.

Des d'allà, el grup es va dirigir a la Plaça Reial, al Claustre del Carme i la Plaça del Carme, per acabar, quan ja era fosc, a la Plaça Constitució.

A cada una de les estacions, els cantaires, acompanyats de les notes que hi posaren les guitarres, acordions i panderetes, van entonar diferents cançons tradicionals, moltes d'elles d'Ortega Monasterio. I també diversos popurris, en els que no hi faltaren Dolores i el seu 'novio', la «Cançó de sa cuinera», el «Volem vi», l'«Es Mahón» o el jaleo. I en clau nacional, un mix amb fragments d'«Eva María se fue», la «Chica Ye ye» o «Un rayo de sol».

L'animació va estar assegurada, no només per les veus 'grogues', sinó també per la molta gent que s'hi va sumar, gaudint de la trobada i els seus ritmes festius.

La festa es va acabar a la plaça de l'Ajuntament. Va ser la darrera aturada, en la que també s'hi va poder escoltar l'himne del grup, «Sa cançó des Va Gros», feta a partir de la música de «Sa cançó des sabaters».

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Ff saltamontes
Hace más de 4 año

Ho sou ases!!! Hi ha que está amargats per fer aquets tipos de comentais!! Bones festes de la mare de deu de Grácia!! Y es qui tengui rabia está apanyat!!

Valoración:5menosmas

Bing
Hace más de 4 año

Allavà!! Ja surten es cabildus!!

Valoración:6menosmas

plagios
Hace más de 4 año

Me parece muy bien que se inspiren en Ciutadella -como siempre- para apañar sus fiestecitas, en las que como en las buenas verbenas populares hay un poco de todo; pero al menos que tengan la honradez de reconocerlo. En todo caso siempre han sigut "xereques" estas fiestas; con razón se ofertan tantos viajes en esta semana que, por supuesto se agotan. Pero que disfruten con salud los de la capital

Va grossssss

Valoración:-15menosmas

Roure
Hace más de 4 año

"Loren", "boquesxancles", "el desembarco", "Marieta", "cabildu", "barril.la" i "simple imitación" hi ha que veure el que fa dir sa ràbia antiga eh??? Digne de psicoanàlisi. Que passeu, si podeu, molt bones festes de Maó! Héctor i va gros sou collonuts!

Valoración:-1menosmas

tanaprop
Hace más de 4 año

La musica y la cultura NO tiene que tener ningun color politico , esta agrupacion ya hace 6 años que sale por las calles y plazas de Maó amenizando y alegrardo las fiestas , tambien tengo que comentar que es un grupo abierto a todo el mundo que quiera cantar y disfrutar de ese ambiente ....ademas hay mas gente detras del señor Pons trabajando para que todo salga bien

Valoración:10menosmas

Loren
Hace más de 4 año

El Sr. Hector, ya ha empezado la campaña electoral. Vaya protagonismo que quiere tener siempre este muchacho.

Valoración:-8menosmas

boquesxancles
Hace más de 4 año

Prest prest faran jocs medievals as port...AL TIEMPO....

Valoración:-18menosmas

El Desembarco
Hace más de 4 año

¿Este año no hay pregón alternativo? ¿O sólo se hace cuando no mandan los de la secta?

Valoración:-10menosmas

Pere
Hace más de 4 año

Totes les iniciatives a qualsevol poble de Menorca per la cultura popular son part de les nostres arrels, pensar si uns copien als altres hem semble una falta de respecte per tot aquella gent que estimem sa nostra illa... Que passeu unes Bones Festes.

Valoración:53menosmas

Maonés.
Hace más de 4 año

Cuanto envidioso navega por aqui ¡¡agua y ajo majetes/as¡¡

Valoración:38menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2