Els gegants de Maó van estar acompanyats de diferents figures, com les de Cap de Fibló, en Yurca, els de Sant Lluís i Llucmaçanes, a més de les Vaques de Vaquerisses. | Josep Bagur Gomila

TW
2

L'ambient més festiu es va apoderar dels carrers del centre de Maó poc després de les sis del capvespre d'aquest dimarts. Va ser quan es van col·locar els gegants a la Plaça Constitució, abans de l'inici d'un cercavila per al qual es comptà amb la presència de diversos grups convidats.

I és que enguany hi ha unes quantes colles convidades, que acompanyen les bandes de tambors, les xarangues, els membres del Cap de Fibló, en Yurca i els geganters i els grallers de Maó, amb en Tomeu i na Guida, en Pere i na Gràcia.

Així, hi van ser diferents figures d'altres pobles de Menorca, com ara na Tecla, de Sant Lluís, i en Toni es Saig, na Tònia de la Sala i l'Avi en Pericu i s'Àvia Aguedet, de Llucmaçanes. I convidats de fora l'Illa, la Colla de Geganters i la Vaca Xula de Vacarisses, el Grup de Gralles i Tabals del Drac, de Terrassa, i també els membres del Baztango Gaiteroak, de Navarra.

Noticias relacionadas

Aquesta fusió cultural va quedar ben patent durant el cercavila i en el ball de gegants que es va fer davant Santa Maria, moments abans del concert de la Banda de Música de Maó, com a preludi del pregó de festes. Una actuació que va incloure pasdobles i temes populars, com ara «Camí de cavalls».

Revetlla

Els Amics dels Diables de Maó van oferir un correfoc, acompanyats d'una intensa batucada des del carrer de Sant Roc a la Plaça Espanya.

La nit es va completar amb diverses actuacions, amb les gloses del mallorquí Mateu Xuri i la música dels grups Boulevard, dels Sonadors de Son Camaró i una sessió Dj a la mateixa Plaça Constitució.