TW
7

Maó s'ha aixecat amb més ganes de festa, després de viure un llarg i intens primer jaleo. Des de bon matí, la l'esperit festiu ha deixondit als maonesos. Els encarregats d'anunciar l'arribada del nou dia ha estat la banda Cap de Fibló, amb la diana que ha recorregut els carrers i places de la ciutat des de les 7.30 hores.

Mentrestant, qui també ha sortit ha estat el fabioler, Victor Pons, que ha anat a cercar la fabiolera. Una vegada que aquesta ha rebut la bandera, ambdós han iniciat el camí per arreplegar tots els cavallers de la Qualcada d'aquest matí. En passar per la placeta de Molí des Pla s'hi ha incorporat la imatge de la Mare de Déu de Gràcia.

També els gegants de la ciutat, acompanyats pels de Vacarisses, s'han afegit a la festa amb el passacarrers, que ha estat seguit amb molta il·lusió pels més petits.

El moment solemne de la jornada ha estat la Missa de Caixers, que s'ha celebrat a l'església de Santa Maria, plena de gom a gom, passades les 11.

Noticias relacionadas

En haver acabat, tot estava a punt per començar el jaleo. Cap a la 1 ha començat la volta prèvia, i no ha estat fins mitja hora més tard que han entrat el caixer batle, Héctor Pons, i el capellà, Joan Tutzó i iniciar així el jaleo.

Els primers moments han estat accidentats i la música s'ha hagut d'aturar diverses vegades mentre s'atenien alguns assistents ferits. També un cavall s'ha desbocat ii ha ferit a quatre persones, però totes lleus.

En total han estat cinc hores de jaleo, que s'ha allargat i endarrerit. A les 16.15 ha començat la volta de l'entrega de canyes, però no ha estat fins gairebé dues hores més tard que s'han tirat les bótes de vi. Els regidors n'han tirades 250.

Amb tot, i també a causa de l'accident en les que han resultat ferides deu persones, la samba a càrrec de la banda des Migjorn no ha començat fins les set. Ha estat mitja hora en la que la bulla s'ha desfermat del tot a la plaça.