Festes de Gràcia 2016

Crida a les famílies cristianes

Gerard Villalonga reivindica el paper del matrimoni i la família a la Missa des Caixers de Maó

|

Valorar:
preload
Menorca Mao Festes de Gracia replec caragol missa Caixers Jaleo

La bandera de les festes, davant l’altar.

Javier Coll
Menorca Mao Festes de Gracia replec caragol missa Caixers JaleoMenorca Mao Festes de Gracia replec caragol missa Caixers Jaleo

L'administrador diocesà de Menorca, Gerard Villalonga, va dirigir ahir una crida a les famílies cristianes de Maó a favor del matrimoni i la família que «són també imatges visibles d'un Déu que és amor i comunió de persones, perquè a imitació de la Sagrada Família siguin ferment d'evangelització a la estimada ciutat de Maó».

Villalonga va pronunciar aquesta crida en l'homília que va pronunciar a la Missa des Caixers, que va presidir amb el caixer capellà, Joan Tutzó, i el rector, Llorenç Sales, i oficià amb altres preveres.

Va demanar l'administrador de la diòcesi a la Mare de Déu de Gràcia, la imatge de la qual va presidir l'Eucaristia, que «tocats en el nostres cors per l'amor de Déu, reflectim a les nostres vides aquesta presència amorosa i entranyable de l'amor de Déu; que siguem conscients que també nosaltres hem estat destinats a ser imatges de Déu enmig de la nostra societat».

Gerard Villalonga també es va referir a la canonització de Teresa de Calcuta duita a terme pel papa Francesc a Roma el passat diumenge: «ha estat el moment principal de l'Any de la Misericòrdia, perquè expressa clarament la possibilitat de que en cadascú de nosaltres es repeteixi allò que Déu va obrar en Teresa de Calcuta i en tans cristians anònims. Quan més a prop de Déu som, més a prop dels altres estem».

La corporació municipal, a l'ofici religiós

Els regidors de la corporació municipal de Maó van assistir a la Missa des Caixers, encapçalats per la batlessa Conxa Juanola.

Tambén van estar a l'acte, les presidentes del Govern i del Consell, Francina Armengol i Maite Salord i el director insular de l'administració de l'Estat, Javier López Cerón.

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

M'hagués agradat molt ser-hi!
Hace más de 4 año

Gràcies per aquesta gran notícia que transcriu al peu de la lletra petits moments de la celebració litúrgica. Les meves felicitacions sinceres al periodista Josep Pons Fraga: Supòs que ho devies gravar o apuntar rapidíssimament en una llibreta! Molt bé!!!

No vaig estar allà dins, però una cop llegida sa notícia, m’hagués agradat molt ser-hi, per poder reflexionar, dins el temple, aquelles paraules tan encertades!

Moltes gràcies de nou al periodista i als celebrants de la Missa de caixers de les Festes de la Mare de Déu de Gràcia de Maó 2016.

Firma: Un músic de sa Banda de Música des Migjorn Gran que estava en aquells moments dalt sa tarima.

Valoración:menosmas

Asi
Hace más de 4 año

Todo bien. Pero desde el ayuntamiento se cambia el nombre de estas fiestas. Para ellos son fiestas de GRACIA , supongo de Barcelona. Y no de Mare de Déu de Gràcia de Maó

Valoración:2menosmas

mai està de més
Hace más de 4 año

Dons jo pens que aprofitant que és un dels dies on hi ha més gent a s'esglèsia, mai està de més recordar s'any de sa Misericòrdia i s'exemple de Santa Teresa de Calcuta, a veure si cundeix entre tots.

Valoración:4menosmas

emotiva celebració
Hace más de 4 año

Com cada any, molt emotiva l'entrada de la Mare de Déu de Gràcia. Sa caixera fadrina i es fabioler ho van fer beníssim. Ses cançons molt ben escollides per cantar tots amb es cor.

Valoración:3menosmas

Joana Isabel
Hace más de 4 año

Perdonau....Volia dir "No veig que sigui un tema per mencionar a una homilia (missa) que es fa a unes festes patronals. (Referent a sa canonització de Mare Teresa de Calcuta....Com he dit ...per a jo no hi te res a veure un tema amb s'altre...

Valoración:-4menosmas

Edu
Hace más de 4 año

Me hubiera gustado más, con todos los respetos, ya que participan en espacio público todos los ciudadanos de aquí y los turistas, oír algo así: Qué todos, y nosotros la familia cristiana, seamos respetuosos. Por que hablar de familia cristiana y no hablar de otros es olvidar que las fiestas son de todos los menorquines,mahones, y los que quieran, Cualquier familia que sea respetuosa con otros, vale la pena!!! no solo la cristiana, que lo vale, todas las familais incluidos los gays cristianos.

Valoración:-4menosmas

Joana Isabel
Hace más de 4 año

¿Que hi te a veure sa canonització de Mare Teresa de Calcuta amb ses festes de Gràcia?....No sé....però....veig que sigui un tema per mencionar a una homilia que es fa a unes festes patronals.

Valoración:-10menosmas

manumenorca
Hace más de 4 año

... mesclant ous i caragols... que esteim de festa, va...

Valoración:-14menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1