Gent de Casa

"Berlín és una ciutat tranquil·la on la gent viu i deixa viure"

Sandra Benejam Pons. estudiant de turisme.

| Maó |

Valorar:
Visto 11 veces
preload

06-11-2015

Autofitxa
Vaig néixer a Ciutadella l'any 1984. Vaig estudiar Turisme a l'Escola Universitaria Felipe Moreno de Maó. Vaig arribar a Berlín el passat 4 de gener i m'hi estaré quatre mesos gràcies a una beca Leonardo da Vinci. Les meves aficions són anar a la platja, passejar, llegir i viatjar.

Per quin motiu va decidir demanar una beca Leonardo da Vinci?
Quan estudiava a l'Escola de Turisme van venir a fer-nos una xerrada sobre les beques Leonardo. A mi sempre m'havia agradat Alemanya i vaig veure que aquesta seria una oportunitat per poder-m'hi estar allà un temps.

Per què va optar per Berlín?
El meu primer contacte amb Berlín va ser gràcies a un viatge que vam realitzar amb l'Escola. Després vaig estar-m'hi un mes gràcies a una beca del Ministeri. Abans de partir cap a Espanya em vaig posar en contacte amb un parell d'hotels per si estarien interessats en tenir a una al·lota per realitzar pràctiques allà. Al primer hotel que vaig anar em van dir que hi podia anar quan volgués. A més, Berlín és una ciutat que m'encanta. No es la típica ciutat plena de gent pel carrer, és una ciutat nova, que canvia cada dia i on la gent viu i deixa viure.

Com van ser els seus primers dies a la ciutat?
Els meus primers dies a la ciutat van anar molt bé: vaig conèixer la gent nova de la feina, la companya de pis, el barri on visc... Va ser tota una aventura, una experiència única.

Què és el que més li sorprèn de Berlín?
A Berlín hi ha moltes coses sorprenents. No és una ciutat estressant sinó més aviat tranquil·la. Una cosa que em va impressionar és que ningú parla al metro o tramvia i, fins i tot, al supermercat

Li està resultant difícil adaptar-se a la vida allà?
El que més em costa és el fred. La setmana passada vam tenir un fort temporal, estàvem a 15 graus sota zero i no es podia anar pel carrer. En relació a l'idioma no vaig tenir grans problemes, si els demanes que t'ho tornin a repetir, ho fan i poc a poc ho acabes entenent. L'únic que encara em costa un mica és entendre els avisos que donen per megafonia al tramvia.

A quina zona de la ciutat viu?
Visc al barri de Prenzlauer Berg, que està prop del barri Mitte, i treballo al barri de Wilmersdorf- Charlottenburg. Cada dia tinc uns 40 minuts de recorregut en ferrocarril i metro.

Com és un dia a dia de la seva vida a Berlín?
Als matins vaig a la feina i normalment acabo sobre les 15 hores. El dilluns i els dimecres pel capvespre faig un curs d'alemany per perfeccionar l'idioma. Els altres dies els dedico a anar al cinema o quedar amb els amics. Aquí sempre hi ha coses per fer.

Quins són els teus projectes a mig termini? T'agradaria marxar de nou a l'estranger?
Quan acabi la meva estada a Berlín tinc ganes de tornar a Menorca i fer feina de temporada. Després m'agradaria fer un postgrau a distància sobre direcció i màrketing de les empreses turístiques. Per un altra banda, marxar a l'estranger de nou és una possibilitat que no descarto en cap moment. 

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.