Va ser president de l'entitat entre 1968 i 1970 i va fundar els

Sergio Pons serà homenatjat pel Cercle Artístic de Ciutadella

El record al dirigent traspassat ara fa dotze anys tindrà lloc en el transcurs d'un torneig internacional d'escacs, que durà el seu nom i començarà dia 27

Valorar:
Sergio Pons Fedelich. Amb la seva esposa, Joana Pons Ferrer

Sergio Pons Fedelich. Amb la seva esposa, Joana Pons Ferrer

G.Q. Ciutadella
El Cercle Artístic de Ciutadella retrà properament homenatge a un dels seus presidents més emblemàtics, Sergio Pons Fedelich, qui, tot i que només va estar dos anys en el càrrec, entre 1968 i 1970, durant el seu mandat va crear els Premis Born i l'Homenatge a la Vellesa. Això va fer que l'entitat li atorgàs, l'any 1984 la Lira d'Or, màxima distinció que concedeix el Cercle.

El record i reconeixement de l'entitat ciutadellenca a qui fou un dels seus presidents, tindrà lloc en el decurs d'un torneig internacional d'Escacs -la gran passió de Sergio en el món dels esports- que començarà el dissabte dia 27 de desembre, amb una recepció que tindrà lloc a les 12 del migdia, al Saló Gòtic de l'Ajuntament de Ciutadella.

Aquesta competició durà, precisament, el nom de "Memorial Sergio Pons Fedelich", a proposta del delegat de la Federació Balear d'Escacs a Menorca, Guillem Simó. No hem d'oblidar, en aquest sentit, que Sergio Pons va ser president de la Balear d'Escacs durant més de 17 anys, entre el 1963 i el 1980.

Una vida ben intensa
Sergio Pons Fedelich va néixer a Ciutadella el 22 d'octubre de 1929, en una família de set germans, i va morir a Barcelona el 7 de novembre de 1996. Va viure 67 anys, dels quals en va compartir 38 amb Joana Pons Ferrer, amb la qual es va casar el 1958 i va tenir quatre filles.

El 1936, amb només 6 anys, va viatjar a Mallorca per a unes vacances que havien de durar un parell de setmanes, però no va poder tornar a Menorca fins tres anys més tard, un cop acabada la Guerra civil. Allà, a Mallorca, va viure amb la que sempre seria la seva "segona família" i a la que mai no va oblidar.

De tornada a casa, va estudiar al Col·legi Salesià de Ciutadella, del 1940 al 1945. La seva primera feina va ser l'any 1946, a la Corunya, com a dependent d'una botiga de sabates. Va fer el servei militar a València i a Mallorca i, de 1953 a 1970, va treballar com a comptable a diferents empreses de calçat de Ciutadella, fins que, l'any 1971, va ingressar, per oposició, a Sa Nostra, on va fer feina fins a la seva jubilació.

Un ciutadellenc amb inquietuds, que va fer feina en molts àmbits
Ja hem esmentat que Sergio Pons va ser president del Cercle Artístic, però aquesta no va ser l'única presidència que va ostentar en la seva vida. Entre 1972 i 1979 va ser primer mandatari de la Unió d'Antics Alumnes Salesians, on va fundar la Confraria de la Bona Mort. També va ser segon tinent de batle i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Ciutadella del 1970 al 1976. Des del Consistori ciutadellenc va promoure la Junta Municipal d'Esports i els premis al Millor Esportista de Ciutadella. L'any 1976 va qualcar per la Diada de Sant Antoni, portant el penó de la festa.

Gran amant dels esports, va practicar tennis de taula, natació, ciclisme, futbol i, sobretot, els escacs, la seva gran passió. Entre les seves aficions, cal destacar la lectura la filatèlia i els viatges, que el van dur a visitar tota Espanya i diversos països europeus.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

De momento no hay comentarios.