El concert es repetirà avui, a les 8 del fosquet, a l'església d

"El Messies" va incrementar la bellesa i brillantor de la Catedral

Valorar:
Visto 16 veces
preload

Conjunt. El Cor Illa de Menorca i la Coral s?Estel es van ?buidar? en la interpretació de l?oratori de Haendel

06-11-2015

Gerard Quevedo     Ciutadella
El Cor Illa de Menorca i la Coral s'Estel -dirigides, respectivament, per Martina Garriga i Déborah Monserrat- es van ajuntar ahir fosquet, a la Catedral, per interpretar la primera de les seves dues audicions de l'oratori "El Messies", de G.F. Haendel. I el temple catedralici es va omplir, com en les grans ocasions, des d'una mitja hora abans que començàs el concert. La versió de l'obra de Haendel que ahir vam escoltar a Ciutadella i que avui podran sentir els alaiorencs és una reducció a la meitat de la totalitat de l'oratori que, tot complet, té una durada de tres hores. Però la selecció que ens va brindar Antoni Pons Morlà, que va tenir cura de la direcció global dels cors, els solistes i l'orquestra, recull els moments més interessants i brillants del Messies, com l'obertura, la simfonia pastoral, les principals àries i recitatius i els fragments corals més significatius, amb el conegudíssim "Al·leluia" i l' "Amén" final com a estendards.

En una obra essencialment coral com és aquesta, amb més d'un centenar de veus a l'escenari, els músics de l'orquestra -molts d'ells professors del Conservatori de Menorca- van saber estar en el seu paper, donant la sonoritat exacta que el conjunt, o bé cadascú dels solistes, requeria. I en els dos números que ells van protagonitzar, van mostrar la seva qualitat, la seva preparació tècnica i la seva harmonia. Un mèrit, sens dubte, també de Pons Morlà, que els va saber modular a la perfecció.

Pel que fa als solistes, vam poder gaudir d'una Maria Camps extraordinària, amb la seva veu potent de soprano molt ben impostada, uns aguts brillants i una dicció del text perfecta. La mezzo, Mali Corbacho, ens va agradar especialment a l'ària "I tots menyspreen", cap a la meitat de l'oratori, a la qual va donar una interpretació molt ben ajustada. El tenor, José Maria Olives, mostrà la potència de la seva veu i el seu domini dels melismes que són tan freqüents en les àries del Messies, i que val dir que tots els solistes van resoldre amb molta correcció. I el baix, Paulino Maria, va afegir un domini dels greus molt notable, des del seu primer recitatiu.

Una audició que va anar a més
La part coral, com la dels solistes, va anar a més a mesura que avançava la interpretació del concert. Després d'un inici en què les veus altes predominaven, especialment per damunt de les contralts i en certa manera també dels baixos, Antoni Pons Morlà va aconseguir, amb els seus gestos de director experimentat que el conjunt anàs acoblant-se i arribàs a moments d'una gran brillantor, com els de l'Al·leluia i l'Amén final. El que és innegable és que els membres del Cor Illa de Menorca i de la Coral s'Estel es van buidar per donar una versió ben digna d'aquest "Messies", que el públic va saber apreciar.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.