Josep Bargalló al ple institucional

Sant Antoni i el cavall d'Aura Iris

El Consell ha donat a conèixer el cartell guanyador de la Diada

Valorar:
Cartell. Aura Iris s?ha fet amb el cartell guanyador de Sant Antoni

Cartell. Aura Iris s?ha fet amb el cartell guanyador de Sant Antoni

Ll. Pons Maó
El concurs de cartells per la Diada del Poble de Menorca que va convocar el Consell insular fa uns mesos ja té guanyadora, Aura Iris veurà el seu cavall amb les quatre barres de la senyera com imatge de la festa de Sant Antoni. Aura Iris era fins ara més coneguda en el món de la dansa i amb el disseny gràfic que ha realitzat per el cartell mostra la seva vessant creativa més amplia. En total s'havien presentat al concurs una vintena de persones entre les que s'hi trobaven alguns catalans i mallorquins. Dissabte 3 de gener està prevista una trobada entre tots els artistes que han participat al concurs de cartells de la Diada.

El Consell està ultimant la programació dels actes prevists per la diada i entre altres actes destaca la conferència que Josep Bargalló Valls, director de l'Institut Ramon Llull, oferirà al saló d'actes del Consell en la sessió Plenària. El president, Mar Pons, va remarcar la importància de la entrada del consell, a través del conseller de cultura Joan Lluís Torres, al Institut Ramon Llull i va dir que el convidat entrava en sintonia amb la política lingüística a favor de la llengua catalana que el Consell té com a línia prioritària. Precisament per Sant Antoni s'adiu el reivindicar l'ús del català ja que arrel de la conquesta catalana que es commemora, l'Illa va viure el canvi cultural amb l'entrada de nova gent que precisament portaren fins a l'Illa aquesta llengua.

Un altre acte anunciat ahir pel conseller Joan Lluís Torres va ser el del concert que celebrarà l'Orquestra Simfònica Illes Balears al Teatre Principal de Maó dia 8 de gener a les 21 hores, acte que serà el tret de sortida del programa de la Diada que es perllongarà fins dia 18 de gener. El programa del concert inclou un repertori amb obres de Mozart i Schumann entre altres.

Josep Bargalló pronunciarà una conferència per la Diada de Menorca
Josep Bargalló Valls (Torredembrra, 1958) pronunciarà la conferència del Ple Institucional de la Diada del Poble de Menorca, la festa de Sant Antoni. Josep Bargalló és des de 2006 director de l'Institut Ramon Llull. Es va llicenciar en Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona i és catedràtic de secundària, membre de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l'Institut d'Estudis Catalans, entre altres càrrecs. És professor honorari de l'Escola superior de Ciències Empresarials, Màrqueting i Relacions Públiques Internacionals i membre del Consell Assessor de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili.

A més d'haver tingut diferents càrrecs polítics, Bargalló destaca per la seva tasca investigadora que l'ha dut a publicar llibres sobre teoria i història literària, assaig polític, història i cultura popular. També ha col·laborat en mitjans audiovisuals i ha escrit guions de ràdio i de vídeo i, entre altres, els diàlegs de "La teta i la lluna", llargmetratge dirigit per Bigas Luna el 1994.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

De momento no hay comentarios.