Gent de casa

"Els millors amics que he trobat han estat els salesians"

Antoni Pedrol Canet. President de la Unió d'Antics Alumnes de Calós

Valorar:
Visto 3 veces
preload

06-11-2015

Autofitxa
Sóc n'Antoni Pedrol Canet. Vaig néixer el 1950 a Ciutadella, on he viscut tota la meva vida. Estic divorciat i tinc dues filles i dos néts. Estic a punt de jubilar-me. Sempre he rodat dins el món salesià i quan he tingut dificultats personals els millors amics que he trobat han estat els salesians, pel que sent l'obligació moral de tornar-los el que ells m'han donat.

M.P. Arbalejo    Ciutadella
Com va sorgir la Unió d'Antics Alumnes de Calós?
Fa més de cent anys. Va sorgir 30 anys després que arribés la comunitat salesiana a Ciutadella, creada pel capellà Federico Pareja. Així com els alumnes anaven acabant l'escola, es podien afegir a l'associació.

Des de quan és el president?
Des de fa dos anys. Cada quatre anys es presenta una candidatura i si els socis a l'assemblea l'aproven es duu a terme. L'assemblea és sobirana en tots els aspectes. Però cada dos anys existeix la possibilitat de canviar una part de la junta. D'aquesta forma aconseguim que les idees es renovin però sempre hi quedin representants de la junta anterior per guiar als nous.

Què significa per vostè la Unió?
És un referent a la meva vida ja que sempre he rodat dins el món salesià. A més sempre que he tingut alguna dificultat personal he descobert que els amics més grans que podia trobar eren els sale­sians i sent una obligació moral amb ells. Formar part de la Unió és una forma de tornar-los tot el que m'han donat.

Quants socis hi ha?
La última vegada que vàrem enviar cartes als socis eren 678. El seu paper és fonamental ja que ells mantenen l'entitat. Paguen una cuota anual molt petita, trob que som la segona associació més barata de Ciutadella després de l'Esplai. A més procurem incentivar-los; per exemple poden gaudir d'una sèrie de descomptes des de l'àmbit de la restauració fins a sabateries, comerços de roba o gestories. A més poden adquirir entrades per concerts o obres de teatre amb antelació. Abans baixàvem el preu però amb les escasses subvencions que rebem ja no podem fer-ho.

Quin tipus d'activitats organitza l'entitat?
Intentem oferir una gamma el més ample possible. Per exemple els divendres organitzem balls de saló. També concerts, presentacions de discos, audi­cions dels alumnes de l'escola de música, entre d'altres. Però sobretot volem que totes les activitats estiguin lligades al món salesià i tot té sempre un punt religiós. Per exemple la festa de la Unió que tindrà lloc el proper dia 31 de gener està convidat el salesià don Jesús Maquiera i el president de la Confederació Nacional d'Antics Alumnes Salesians.

Quin és l'objectiu principal de la Unió?
És el d'oferir a tots els seus socis l'oportunitat de trobar un punt de reunió i la possibilitat de mantenir sempre el contacte amb el món salesià. Ens agradaria que la gent jove conegués la Unió i en formés part, per això, hem organitzat una iniciativa per realitzar sopars de tots aquells alumnes que hagin acabat del 80 en endavant per ensenyar-los les nostres instal·lacions i fer-los saber que tenen un lloc on trobar-se.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.