Destacats ballarins i coreògrafs participen en aquesta producció

"Trencanous" i "El llac dels cignes" estrenen l'any al Teatre Principal

Els amants del ballet tenen l'oportunitat avui de gaudir d'una de les companyies de dansa clàssica més prestigioses del món, el Ballet de Moscou, amb les representacions de dues obres universals

Valorar:
Visto una vez
preload

Ballet. Avui es representen al Teatre Principal de Maó els dos clàssics ?Trencanous? i ?El llac dels cignes? amb el Ballet de Moscou

06-11-2015

Ll. Pons     Maó
El Ballet de Moscou torna avui al Teatre Principal de Maó per complaure el públic amant de l'art de la dansa clàssica amb dos clàssics universals que no defraudaran: "Trencanous" a les 19 hores i "El llac dels cignes" a les 22 hores.

"Trencanous" conta la història de Clara, a qui el seu padrí, Herr Drosselmeyer, li ha regalat un soldat de fusta que serveix per a trencar nous. Clara es queda adormida i emprèn un fabulós somni en el que a la casa tot ha crescut fins a mida gegant, l'arbre de Nadal, el pelotó de soldats del seu germà, el seu estimat Trencanous i un caramull de ratolins que no poden ser més grans. Una terrible batalla es desencadena entre les rates i els soldats, Trencanous encapçala el conflicte i al final Clara el descobreix com un bell príncep amb qui ballarà sota la neu. Quan desperta, Clara se n'adona que tot ha estat un somni, però al pòrtic de casa seva hi descobreix el seu príncep que és en realitat el nebot del seu estimat padrí.

"El llac dels cignes" conta una altra meravellosa història, la del príncep Sigfried que en complir el seu vigèsim aniversari es veu amb l'obligació de casar-se per ordre expressa de la seva mare la princesa. Haurà d'escollir muller en el ball de la festa del seu aniversari a pesar de la seva negativa. Wolfgang, el vell tutor del príncep, intenta animar-lo i els seus amics, que han vist al cel bells cignes salvatges al vol, li proposen anar de caça.

El Ballet de Moscou es troba novament de gira per Espanya i recalen avui al Teatre Principal de Maó i per viatjar demà a l'Auditòrium de Palma gràcies a Rafael Oliver Produccions.

El Ballet de Moscou que ens visita estarà dirigit per Timur Rayziev, qui havia treballat com a solista en el prestigiós ballet Stanislasky i que el 1989 funda la seva pròpia companyia, precisament "El Ballet de Moscou", que encara regenta i amb la que ha girat per 60 països de tot el món i ha realitzat més de 1.000 representacions. Com a solistes actuaran Anastasia Chumakova, guanyadora de la Competició Internacional de ballarins a Kazan en 2001; Olga Sizykh, guanyadora internacional de Ballarins de Ballet Clàssic a Vein en 2007; i Dimitry Smirnov, primer ballarí del Ballet des de l'any 2000. 

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.