El públic elegeix "Somnis musicals"

L'escultura de marès del picador de pedra ciutadellenc Dani Bosch ha merescut el reconeixement popular de les persones que han visitat l'exposició de les obres del V Premi d'Artesania de Menorca

Valorar:

Toni Seguí Es Mercadal
La consellera d'Economia, Antònia Allès, va lliurar ahir a Dani Bosch el Premi al Reconeixement Popular en la cinquena edició del Premi d'Artesania de Menorca, dotat amb 600 euros, per la seva obra "Somnis Musicals". Aquesta obra passarà a formar part del fons de peces d'artesania de Menorca i estarà exposada permanentment al Centre Artesanal, juntament amb les dues obres guardonades en el Premi d'Artesania.

Dani Bosch, un ciutadellenc de 38 anys, és picador de pedra i ha invertit 28 hores de feina per convertir una peça de marès en una obra d'art, reconeguda mitjançant la votació popular dels assistents a l'exposició de les obres presentades al V Premi d'Artesania de Menorca. Bosch ha assegurat que la seva obra està plantejada per convidar les persones a despertar i escoltar el somni que porten adormit dins el seu cor jove, a més de reconèixer que resulta emocionant treure formes de les pedres de marès. Ha subratllat que el rellotge que porta al braó la figura humana és una referència al fet de que tots sempre anem contrarellotge. A més, la planta que es pot posar a la part posterior de la figura es relaciona directament amb la naturalesa.
Per altra banda, el propi Bosch va ser l'encarregat de treure ahir mateix la papereta guanyadora dels 100 euros per a la compra de peces d'artesania, que va correspondre a Maria Pons, des Mercadal.

Pla Estratègic
Antònia Allès, va anunciar ahir que aquest mes de gener es presentarà el Pla Estratègic d'Artesania, que tindrà una vigència de 4 o 5 anys, amb l'objectiu d'analitzar el document amb els professionals del sector. Posteriorment, el febrer es celebrarà la darrera reunió de feina amb els redactors de Pla Estratègic, que persegueix la professionalització i dignificació de l'ofici, amb la posada en marxa d'una marca de garantia i del Centre Artesanal. En aquest sentit, Allès ha assenyalat que el repte del sector és la comercialització del producte i la consolidació de la marca de garantia.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

De momento no hay comentarios.