La filosofia no té la resposta

La moral, a reflexió en "El llibertí", un vodevil filosòfic entretingut i divertit

Valorar:

Ll. P. Maó
Escriure un article sobre la moral per a la Gran Enciclopèdia Francesa és fa impossible per Diderot, que es veu envoltat d'afers amorosos que no el deixen concentrar i que el fan caure en moltes contradiccions. "El llibertí" va divertir i entretenir ahir en doble sessió de bon teatre al Principal.

"El llibertí" ha estat considerat un vodevil filosòfic, una fórmula amb què Eric-Emmanuel Schmitt fa arribar el famós filòsof amb gràcia i frescor. L'adaptació i el muntatge dirigit per Joan Lluís Bozzo és així mateix excepcional, especialment per comptar amb un grup d'actors destacables com són Ramon Madaula, a qui el paper de Diderot va de meravella i encandila el públic des del primer moment, i Montse Guallar que encarna Madame Therbouche, qui acabarà donant que pensar al mateix filòsof que enrevessarà fins fer-li perdre gairebé el seny.

Durant tota l'obra la porta s'obra i se tanca donant entrada a diàlegs enginyosos que donen que pensar, pensar no sobre la moral en si mateixa sinó relativitzada a circumstàncies diverses, pensar sobre les relacions socials, les familiars i sobre les diferències entre els sexes. L'escenografia dóna molt de joc, amb recambra secreta inclosa, i el vestuari endinsa a l'època amb gran coloratura.

"El llibertí" s'havia ofert com a regal de Nadal, una iniciativa que el Teatre Principal ve realitzant des de fa uns anys per tal que la gent s'animi a regalar teatre. Un regal diferent i molt espe­cial que ben segur va deixar bon sabor de boca a qui el va rebre fa pocs dies durant la visita dels Reis Màgics.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

De momento no hay comentarios.