Deu embarcacions clàssiques participaren en la navegació, que es clausurà amb un dinar al Club Nàutic

Empopades, travessos i cenyides

Amics de la Mar celebrà la VIII Trobada de Vela Llatina amb motiu de Sant Antoni

Valorar:
Visto 2 veces
preload

Badia de Ciutadella. La gent que passejava pel Passeig Marítim va gaudir de l?espectacle visual de la navegació a la vela llatina, que coincidí amb una sortida d?optimist

06-11-2015

laura bañón     Ciutadella
Les barques clàssiques d'Amics de la Mar oferiren ahir un espectacle de navegació a la vela llatina durant el matí i el migdia. Els diferents moviments de les antenes i les veles cridaren l'atenció de la gent que passejava per Passeig Marítim de Ciutadella. "És la gràcia de la vela llatina, el que ens diferencia d'altres embarcacions modernes", explicava Xavier Marquès, president d'Amics de la Mar. Les mirades es dirigiren a observar les empopades (navegació amb el vent de popa), els travessos (navegació entravessada al vent) i les cenyides (navegació amb el vent de proa, amb l'aparell bracejat tot el possible per sotavent).

La sortida de les tripulacions, damunt les deu del matí, va estar acompanyada de bon temps, amb vent de ponent. A mesura que avançava el matí, va començar a bufar l'oratge i a moure's la mar, cosa que obligà les embarcacions clàssiques a entrar a port abans d'hora, sobre les dotze i mitja. Però hi va haver prou temps per gaudir de la navegació per la badia de Ciutadella en la zona compresa entre sa Caleta, Cala en Blanes i la bocana del port. Van participar 10 barques: "Besitos", "Apolo", "Fàbregues", "Estel", "Llibertat", "Es torn", "Jamma", "Reina de los mares", "Orsay" i "Tritón". A continuació, una quarantena de participants i simpatitzants d'Amics de la Mar compartiren taula en el Club Nàutic per festejar la VIII Trobada de Vela Llatina i Barques Clàssiques en motiu de Sant Antoni. L'entitat va fer entrega d'un record a cada tripulació, a la vegada que l'associa­ció rebé un obsequi del Consell.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.