A partir de dia 24 i en tres sessions, un dissabte al mes

Es Mercadal acollirà unes jornades de creació literària sobre el microconte

Joan Pinyol, catedràtic, escriptor i articulista, tindrà cura d'aquest taller i farà descobrir als assistents, els trets propis d'aquest peculiar gènere narratiu

Valorar:
Visto una vez

Redacció     Ciutadella
Els dissabtes 24 de gener, 14 de febrer i 7 de març tindran lloc al Centre Social Sa Nostra des Mercadal les VII Jornades de Creació Literària, organitzades per Editorial Menorca, el departament de Cultura del Consell, i la Fundació Sa Nostra.
Les jornades d'enguany -cadascuna de les quals tindrà una durada de sis hores lectives- tractaran  com a tema central "El microconte, un petit gran gènere" i aniran a càrrec de Joan Pinyol, catedràtic d'ensenyament secundari, escriptor i articulista d'opinió.

Amb aquest títol es proposa un taller al voltant del gènere narratiu del microconte, els seus orígens, els trets que comparteix amb altres gèneres narratius, les seves característiques específiques i la proximitat amb altres gèneres per motius d'extensió i concreció del discurs.

Taller pràctic
Al llarg de les sessions no només s'abordaran totes aquestes qüestions, sinó que s'engrescarà els participants del taller en l'elaboració de microcontes, tot posant en pràctica alguns consells per aconseguir la màxima brevetat i eficàcia narrativa, sobre la base d'exemples de microcontes de tots els temps.
L'objectiu, per tant, és doble. D'una banda donar a conèixer un gènere narratiu, fins al moment gairebé desconegut per la gran majoria de la gent i, de l'altra, fer extensiva la passió que desperten aquestes formes literàries i engrescar-ne la creació.

Inscripcions
Les places d'aquest taller estan limitades a un màxim de 25 persones. Les sol·licituds s'admetran per rigurós ordre d'entrada. Les inscripcions es poden formalitzar a les seus del Consell, tant a Maó (Plaça Biosfera, 5) com a Ciutadella (Plaça Catedral, 5).

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.