El bisbe administrador apostòlic Salvador Giménez presidí la cerimònia

Vicenç Llabrés i Joan Mercadal, instituïts lectors i acòlits

Valorar:
Sant Francesc. Vicenç Llabrés i Joan Mercadal durant la celebració eucarística de diumenge

Sant Francesc. Vicenç Llabrés i Joan Mercadal durant la celebració eucarística de diumenge

J.M. Maó
En el marc de la celebració de l'eucaristia dominical de la parròquia de Sant Francesc de Maó, el bisbe administrador apostòlic, Salvador Giménez, acompanyat de vuit preveres, va instituir, diumenge passat, en els ministeris laïcals de lector i acòlit a Vicenç Llabrés i Joan Mercadal. Acompanyats de les seves esposes, Antònia Llambias i Isabel Marquès, filles, familiars i una bona representació de religiosos i laics, els dos candidats a rebre més endavant el sagrament de l'orde en el grau del diaconat van acollir el servei que l'Església els encomana de proclamar en l'assemblea litúrgica la Paraula de Déu (lector) i servir l'altar en la celebració de l'Eucaristia (acòlit).

Acabada la proclamació de l'evangeli, els candidats van ser cridats nominalment pel rector del Seminari, J. Bosco Faner, i acostant-se al bisbe li van manifestar la seva disponibilitat amb el "som aquí" del ritual que tenia aquell diumenge explícites referències bíbliques. El bisbe Salvador va destacar en l'homilia, resseguint les lectures dominicals, la vocació de Samuel i dels apòstols com a paradigma de la crida que el Senyor fa a distintes persones i de resposta generosa. La iniciativa sempre ve de Déu, digué el bisbe, i cal una actitud receptiva d'escolta i de disponibilitat. "Que Vicenç i Joan experimentin aquestes actituds en el servei que l'Església els confia. Que aprofundeixin i assimilin més i més la Paraula de Déu que han de proclamar i que participin assíduament més i més en l'Eucaristia, unint-se al Senyor, en el servei de l'altar", afirmà. I dirigint-se a tots els presents els encoratjà a sentir-se implicats en la celebració, cadascú des de la seva situació personal i vocacional, i introduïts en el misteri de Jesucrist.

vocació
De l'evangeli proclamat el Bisbe es centrà en l'afirmació de l'apòstol Andreu: "He trobat el Messies" i en l'acompanyament del seu germà Simó fins al Senyor. "Necessitam trobar Jesús, anunciar-lo, mostrar sempre allà on es troba i acompanyar altres persones perquè també facin l'experiència del Messies. En Ell la nostra vocació estarà plenament desenvolupada", afirmà. Cohesionats per Jesucrist, en l'església els ministeris no és una qüestió d'honor, sinó de servei.

Acabada l'homilia, el bisbe Salvador va pronunciar per a Vicenç i Joan les pregàries rituals d'institució de lector i acòlit, entregant el leccionari, llibre litúrgic que conté la Paraula de Déu, i la patena amb el pa per a la celebració de l'Eucaristia. Les esposes i filles dels nous lectors i acòlits presentaren les ofrenes, i aquests excerciren ja el ministeri laïcal rebut parant la taula del Sagrament.
En acabar la celebració el bisbe administrador apostòlic agraí a Vicenç i Joan la seva entrega eclesial, agraïment que feu extensiu a la seva família i comunitat eclesial. Tots els presents, preveres, religiosos i laics, es van acostar als nous lectors i acòlits per saludar-los afectuosament i manifestar-los el seu suport.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

De momento no hay comentarios.