Dia gran de porquejades a Ciutadella

Els socis del Casal de Gent Gran es van repartir cent quilos de sobrassada

Valorar:
Visto 13 veces
preload

Uns 200 socis del Casal de Gent Gran de Maó van participar en aquesta activitat

06-11-2015

Isaac Pons de Rosa     Ciutadella
L'Hotel Sagitario de Ciutadella va ser ahir l'escenari d'una particular sessió de porquejades. Un total de 205 socis del Casal de Gent Gran de Maó van participar en aquesta activitat per a la que es va comptar amb un porc de 135 quilos.
L'animal, que es va sacrificar dimecres, va proporcionar fins a 100 quilos de sobrassada i uns altres 25 de botifarró. Tot i que no tots els assistents van participar en l'elaboració dels embotits, sí que tothom va poder recordar aquesta tradició tan pròpia del camp menorquí, i que a més, va servir perquè cadascú s'emportés a casa una sobrassada i un botifarró.

Aquesta va ser una més de les activitats que organitza l'entitat, i que va servir perquè els seus membres gaudíssin d'un dia entretingut. I és que la jornada no només va comptar amb les porquejades, sinó que va incloure també un vermut, el dinar i una sessió musical en la que els assistents van poder demostrar les seves habilitats com a ballarins.


Segons el responsable del Casal de Gent Gran del carrer Vasallo, Avelino Moll, aquest tipus de sortides són molt interessants per a ells, ja que els permet viure i recordar fets que molts d'ells ja no acostumen a realitzar. "Cada més feim una sortida i una bereneta, feim sessions de gimnàstica, ioga, cursos d'informàtica, per aprendre a tocar la guitarra o campionats de truc, dòmino o la brisca", explica Moll.

18 anys de porquejades
A Menorca hi ha nou clubs de jubilats, i tots ells participen cada any, d'unes porquejades que fa ja 18 temporades que es fan a l'Hotel Sagitario.
Com explica el director de l'establiment hoteler, Sebastià Triay, aquest tipus d'iniciatives permeten mantenir obert l'hotel al llarg de tot l'any, amb el corresponent benefici que suposa per als seus treballadors. "Només amb les porquejades, entre gener i març passen per aquí unes 1.500 persones", afirma.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.