La data de la presa de possessió de Sebastià Taltavull encara està per determinar

"Em pos en mans de Déu en la nova responsabilitat"

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i el bisbe auxiliar electe van comparèixer ahir en roda de premsa per fer pública la designació

Valorar:
Visto 18 veces
preload

Barcelona. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar electe, monsenyor Lluís Martínez Sistach, i Sergi Gordo, ahir. (Foto Pere Virgili/AVUI)

06-11-2015

L.B.    Ciutadella
El telèfon de Sebastià Taltavull Anglada va estar col·lapsat al llarg del dia d'ahir per atendre la doble felicitació pel seu nomenament com a bisbe auxiliar de Barcelona i pel seu 61 aniversari. A les dotze i mitja del migdia, el bisbe titular, Lluís Martínez Sistach, el nou bisbe auxiliar electe i el secretari general de la Diòcesi de Barcelona, Sergi Gordo, van presidir a l'Arquebisbat una roda de premsa per informar els mitjans de comunicació del nou nomenament del pontífex Benet XVI.

La Santa Seu ha assignat a Sebastià Taltavull el títol de bisbe de l'antiga diòcesi de Gabi, fet que permetrà segons la tradició de l'Església que pugui exercir com a bisbe auxiliar a Barcelona. Desenvoluparà la funció d'ajudar el cardenal arquebisbe de la Ciutat Comtal en la responsabilitat al front d'una gran Diòcesi, un càrrec que havia ocupat Joan Carrera, qui va morir el passat 3 d'octubre als 78 anys. La data de la presa de possessió està encara per determinar, tot i que monsenyor Lluís Martínez Sistach va advertir ahir que serà "quan abans millor".

L'exvicari general de la Diòcesi de Menorca i secretari de la Comissió Episcopal de Pastoral de la Conferència Episcopal Espanyola va rebre la notícia de la designació a través d'una telefonada del nunci apostòlic. Era el dia de Sant Sebastià. El bisbe auxiliar electe afirma que "des del moment en què vaig rebre la notícia del nomenament, em vaig sentir ben poca cosa davant la responsabilitat que em venia al damunt, ho vaig posar tot en mans de Déu, que és tot Amor, i em vaig encomanar a la Mare de Déu". Afegeix que "en aquests primers sentiments s'hi afegeixen la meva comunió filial i pregària pel Sant Pare Benet XVI, amb l'agraïment per haver confiat en mi per aquest ministeri i la meva fidel disponibilitat". Taltavull expressa l'agraïment i fidelitat al cardenal arquebisbe de Barcelona "per acollir-me" i manifesta la seva "plena disposició de col·laborar amb el seu ministeri episcopal i amb tot el Presbiteri per al bé d'aquesta Església diocesana, amb totes les persones que la formen".

"Se'm demana servir aquesta Església de Barcelona, com a col·laborador directe del seu Pastor diocesà. No em ve tot de nou per la llarga tradició de relació entre Menorca i Barcelona, tant en el camp eclesial i secular. Compartir el treball pastoral amb els delegats de Joventut, amb els Vicaris de Pastoral i amb el Secretariat Diocesà de Catequesi ha estat l'ocasió d'una feina que ens ha animat a servir les respectives diòcesis". Per últim, el bisbe auxiliar electe demana una pregària per l'Arxidiòcesi de Barcelona i el seu Pastor "perquè anem realitzant units i a l'estil de Jesús la missió que ens ha encomanat de fer viu i present el seu Evangeli". Sebastià Taltavull afirma que en aquests moments tan especials recorda amb molt d'afecte la Diòcesi de Menorca, a monsenyor Salvador Giménez, al bisbe Joan Piris, a amics i família i avança que en aquests propers dies visitarà l'Illa.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.