Gent de casa

"Es Parc Rubió és ara un parc madur que està molt polit"

Jaume Gomila Vila. President de l'Associació d'Amics i Amigues del Parc Rubió

Valorar:
Visto 11 veces
preload

Jaume Gomila Vila.

06-11-2015

Llucia Pons    Maó

Com es troba en aquests moments el Parc Rubió gairebé deu anys després de la seva creació?
Vertaderament està preciós, tota sa vegetació ha crescut molt i podem dir que es Parc Rubió és ara un parc madur que està molt polit. Es parc està dedicat a sa figura de Nicolau Rubió, va ser creat a l'any 2000 i es concep com un parc on hi ha representada gran part de la vegetació menorquina.
 
Quina és la responsabilitat que assumeix l'Associació d'Amics i Amigues del Parc Rubió?
S'Associació va ser creada a l'any 2004 per un grup de persones que veníem habitualment as parc i ens agraden molt ses plantes. Ens vam donar compte de que el parc necessitava un seguiment perquè no caigués en l'abandonament. Des de llavors hem fet moltes millores i feina per donar a conèixer i salvaguardar es parc. Rebem ajudes tant de s'Ajuntament de Maó com des Consell insular. Organitzam una festa per primavera i activitats com concerts i glosats.

Com és el manteniment del parc?
El Gob és qui s'encarrega des manteniment de sa vegetació. En Martí és s'especialista, ens assessora i tractam amb ell sobre ses coses que s'han de fer. Per altra part s'Ajuntament té aquí un guarda, en Juan, que vigila i manté net com una patena es parc. Ell és qui l'obra el matí de les 10 a les 13 hores i el capvespre des de les 15 hores fins que es fa fosc. En s'estiu està obert fins les nou del vespre.

Quines són les novetats que han introduït al parc en els darrers anys?
Hem creat quatre zones noves que no existien abans que donen més riquesa i interès as parc. Sa zona humida, una zona inundada, una zona dunar amb arena i una zona de plantes medicinals. Per aquest any es propòsit és esclarir una mica sa vegetació, tot ha crescut molt i està massa tupit i aprofitarem per introduir espècies noves. Un parc no es fa amb un dia ni amb un any, es fa amb temps com aquest. 

Qui visita el parc habitualment?
Tenim més de 7.000 visites. Hi ha gent habitual que ve a passejar, seure als bancs, llegir i contemplar es paisatge, és gent que està retirada i viu per aquí a prop, també vénen mares i pares amb es seus fills i a l'estiu es parc s'omple també d'estrangers.
 
Ofereixen visites guiades?
Sí, aquest és un parc didàctic en es que cada planta té una cartel·la amb es seu nom. Vénen moltes escoles a conèixer aquestes plantes i o bé els ho explica el seu mestre o bé els feim una visita guiada. A més de tots es tipus de plantes també hi ha una zona arqueològica, amb restes talaiòtiques i una cisterna romana i una era.  

La gent respecte el parc?
Ara sí, ens ha costat una mica, el vam haver de vallar i tenim vigilància permanent, però a la fi hem aconseguit que es parc estigui realment tranquil. 

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.