Van visitar les instal·lacions unes 200 persones

Es Pinaret registra cada any unes 3.000 estades per part de centres escolars

Durant el matí d'ahir es va celebrar una jornada de portes obertes per mostrar la gran varietat d'activitats que realitzen el Camp d'Aprenentatge, els dos tallers ocupacionals i l'IBANAT

Valorar:
Visto 3 veces
preload

Espai verd. Es Pinaret compta amb uns extensos terrenys. Hi ha espai per conrear, tenir animals i realitzar-hi diversitat d?activitats

06-11-2015

I.P.D.R.     Ciutadella
Unes dues centes persones van passar ahir dematí per les instal·lacions des Pinaret, a Ciutadella, aprofitant la jornada de portes obertes que es va realitzar. L'objectiu era donar a conèixer les diverses activitats que es fan al camp d'aprenentatge a través de les quatre entitats o tallers que s'ubiquen en aquest casal de colònies, i que són el propi Camp d'Aprenentatge des Pinaret, l'IBANAT, la casa d'oficis "S'Aljub" i l'escola taller "Es Born". Totes elles gaudeixen del paratge privilegiat d'aquests terrenys, amb la seva vegetació i els animals que hi tenen.

Actualment, el Camp d'Aprenentatge té en marxa fins a nou activitats destinades a grups d'escolars, com poden ser la de "L'hort", "El bosc i jo", "Ecologia domèstica", "Feim pa i coques" o "Reconeixement de plantes", entre d'altres. Tot i aquesta varietat de possibilitats, l'equip de responsables ja està preparant dos projectes més, un taller d'apicultura i un altre sobre els animals de lloc. Com expliquen Pilar Villa i Josep Gornés, durant l'any acostumen a passar pel Camp d'Aprenentatge uns 3.000 alumnes. Concretament, durant el primer trimestre d'aquest curs ja s'han registrat 800 estades, repartides totes elles entre centres educatius de Menorca, Mallorca i també algun de Barcelona.

Tallers i l'IBANAT
A les cases des Pinaret s'hi duen a terme els cursos del taller "Es Born" i de la casa d'oficis "S'Aljub". El primer permet aconseguir la titulació d'auxiliar de jardineria, mentre que els participants en el segon obtindran el certificat de treballadors forestals. En aquest cas, per exemple, es realitzen tasques de manteniment dels jardins, practiquen horticultura, aprenen a fer paret seca o realitzen petites construccions, com ara una teulada per als ases.

L'Institut Balear de la Natura compta a Menorca amb una brigada que s'encarrega de realitzar el manteniment de diversos espais. En aquests moments treballen a la zona recreativa des Pinaret, i as Canutells, a Maó. A la parcel·la de Ponent, els quatre membres d'aquesta unitat hi treballen des del passat mes de març, temps en què han realitzat nombroses actuacions. Han rehabilitat la zona de bancs, taules i barbacoes, han  substituït els jocs infantils malmesos, han instal·lat punts verds i han adobat els serveis públics, entre moltes altres actuacions.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.