En "Font" d'Antoni Pons va ser el perdigot més preparat per atraure la presa del caçador

La Fira de sa Perdiu consolida un any més l'afició dels illencs per la caça

Al voltant de 2.000 persones es van apropar ahir al recinte firal des Mercadal per observar des d'un concurs de perdius i una mostra de bellesa canina fins a una exhibició d'obediència

Valorar:
Visto 2 veces
preload

Concurs. La darrera activitat va ser la mostra de caça de perdius amb cans on n??Elvis? es va proclamar el millor ensenyat en aquesta modalitat

06-11-2015

M.P.F.    Es Mercadal
De bon matí els amants de la caça es van veure esperançats i la por d'haver de suspendre la segona jornada de la XXII edició de la Fira de sa Perdiu celebrada en el recinte firal des Mercadal havia desaparegut. Totes les activitats organitzades es van poder desenvolupar sense impediments i amb una participació força alentadora, "molt semblant a la d'anys passats però que ens demostra que hem de seguir endavant i pensar en una propera edició on els aficionats de la caça tinguin l'oportunitat de compartir experiències", apunta el president de la Societat de Perdigoters de Menorca, Cristòfol Gomila.

El concurs de perdius que va celebrar-se al llarg de tota la jornada matutina va comptar amb 29 participants. En aquesta caça de perdius amb perdigot el jurat valora la valia del perdigot que es basa en tenir bona sortida, és a dir, que quan és destapat comenci a cantar de cop i que quan la perdiu és a punt de ser caçada sàpiga afluixar el cant. És així com en "Font" d'Antoni Pons es va proclamar el perdigot més indicat per a aquest tipus de caça. Per altra banda, ahir va tenir lloc una mostra de bellesa de cans de caça. Hi van participar 35 exemplars de les races pointer, setter i bracos com a especialistes en caça d'animals de ploma i els cans de conills adequats per aquesta caça. Gomila indica que curiosament no hi va haver cap representant de breton. Van quedar primers en la classificació el pointer "Duc" de Flor Granja, el bracos també anomenat "Duc" de Maria Mercadal, el setter "Valiente" de Joan Guerrero, el ca de conills de gran tamany "Bianca" de Llorenç Salom, el mitjà "Sivina" d'Andreu Barber i el de petit tamany "Linda", també d'Andrés Barber. El dia d'ahir també va servir perquè els gossos demostressin la seva experiència en la caça de perdius i el més preparat va ser n'"Elvis" de José Maria Zardoya.

Una de les màximes expectacions va esdevenir amb l'exhibició d'obediència canina, una demostració d'Agility i una d'RCI a càrrec del centre d'ensinistrament des Mercadal. En "Clifford", na "Tosca", na "Mapy", en "Zarko", en "Bonn", na "Meg" i en "Dark" en van ser els principals protagonistes. Alhora,  en "Nitron" va aconseguir entusiasmar al públic amb la seva pràctica en proves de rescat.
La jornada d'ahir va reunir unes 2.000 persones de les quals més de 250 van clausurar l'esdeveniment amb un dinar de germanor. 

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.