Festa de Sant Joan Bosco

Els salesians reten homenatge a Federico Pareja i Jesús Maquiera

L'impulsor del moviment salesià a Menorca i el que fou professor de llengua i ciències socials a Calós durant 26 anys van rebre respectivament el reconeixement a la seva trajectòria

Valorar:
Visto 9 veces
preload

En família. Els antics alumnes es van fer la tradicional fotografia, a peus de l?altar de l?església Maria Auxiliadora

06-11-2015

isaac pons de rosa     Ciutadella
La Unió d'Antics Alumnes Salesians de Ciutadella va celebrar ahir la seva festa en honor a qui el 1859 va fundar la comunitat salesiana, Sant Joan Bosco, i enguany, a més, coincidint amb el 150è aniversari de la seva mort. Els actes van començar a les 11 hores, a la plaça Federico Pareja, espai que duu el nom de qui va importar aquest moviment a Menorca, el 1899. Aquest fet ha motivat que la UAAAASS hagi volgut retre un homenatge a la seva figura, amb la col·locació d'un monument. Amb la presència de l'alcalde de Ciutadella, Llorenç Brondo, la consellera de Treball del Govern, Joana Barceló, els presidents dels antics alumnes tant local com nacional, Antoni Pedrol i Francisco Salazar, i la pròpia autora de l'escultura, Núria Roman, va quedar inaugurada "El Despertar". Com va explicar Pedrol, un monument que va ser creat sota unes idees que coincideixen amb les que el pare Federico Pareja va defensar sempre, i que era el fet d'empènyer perquè la joventut prengués el vol amb energia i decisió a través de l'educació.

Després de la inauguració, a les 12.30 hores va tenir lloc la Solemne Missa a l'església de Maria Auxiliadora, celebració que va estar enfocada precisament a la fundació de la comunitat salesiana i a l'evolució que ha sofert al llarg dels temps. Una cerimònia que va ser presidida pel director del Col·legi Salesià, Miquel Armengol, acompanyat pels preveres Jesús Maquiera, Bosco Faner, Silvino Berruete, Máximo Echevárri i Joan Pi. Durant la missa es va comptar amb els cants de l'Escolania Salesiana, dirigida per Cristina Álvarez.

En finalitzar l'acte religiós, els  antics alumnes salesians es van fer la tradicional fotografia de família que va precedir el dinar, que es va celebrar a l'Hotel Sagitario, en el que s'hi van aplegar 114 persones. Una cita en la que es va retre un altre homenatge, en aquest cas, a Jesús Maquiera, pels seus 26 anys de dedicació a la tasca educativa a Calós com a professor de Llengua i Ciències Socials, i per la seva dedicació a la comunitat.

Als seus 86 anys, Maquiera va manifestar l'alegria que li suposa que se li reti aquest homenatge, però no sense advertir que "és del tot immerescut, ja que hi ha altres companys que s'ho mereixen abans que jo", afirmava. Tot i així, admetia sentir-se feliç tant "per les grans alegries que he viscut a Menorca", com per la feina que ha pogut fer al costat dels malalts i de totes aquelles persones que ho han necessitat.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.