Un brillant i deliciós debut

Valorar:
Visto 10 veces
preload

intèrprets. El Trio Albertí està format per Martí Guasteví amb el clarinet, Marta Guasteví amb el fagot i Jordi Casas també amb el clarinet

06-11-2015

Arcadi Gomila     Alaior
El debut a Menorca del Trio Albertí en els concerts organitzats per Joventus Musicals, amb la col·laboració del Consell, a Fornells, Maó, Alaior i Ciutadella ha resultat un brillant esdeveniment artístic, ja que els germans Martí Guasteví (clarinet) i Marta Guasteví (fagot) i Jordi Casas (clarinet) demostraren una coordinació perfecta, una sonoritat excel·lent i gran equilibri en els diferents moviments i temps d'un programa dens i atractiu, tocant de forma brillant, articulada i dinàmica, la deliciosa música interpretada.

La principal dedicació d'aquesta audició de música de cambra van ser els "divertimento"  de W. A. Mozart, unes peces més breus i lleugeres que les "suites" i que Mozart va  compondre dintre de la seva gran producció cambrística. El primer, I K 439b, té un fons melòdic de saló, amb una línia galant que contrasta amb l'expressiu "adagio" en què s'interpreten notes conjuntes dels tres instruments en "stacatto" perfectament articulades.

De Mozart va donar un salt cap a la música del segle XX amb una sonoritat totalment diferent ja que s'interpretà una "sonata" per a clarinet i fagot de François Poulenc que tocaren  Martí i Laura Guasteví, una sonata en què les dissonàncies, tractades de forma magistral atorguen gran bellesa a la melodia.

Acabà la primera part un nou "divertimento" de Mozart, en aquesta ocasió una breu selecció de motius de la seva òpera "Les noces de Fígaro" entre elles la popular arieta "Voi che sapete" i l'ària "Non pui andrai", una atractiva versió.

Començà la segona part amb un nou "divertimento" mozartià, el IV K 439b en cinc moviments, en què contrasta la bella melodia del "larghetto" amb el ritme del "menuetto" i l'encisadora descripció de l'"adagio". Seguiren un nou canvi a Poulenc  amb la sonata per a dos clarinets, un  en "si bemol", l'altre en "la" amb més atonalitats que en  la sonata anterior, però igualment atractiva interpretada pels dos clarinetistes, i un final brillant amb un "divertimento" de Mozart consistent en fragments de la seva òpera  "La flauta màgica" amb la cèlebre ària de "La reina de la Nit" interpretada pel clarinet  a càrrec de Guasteví  i l'acompanyament dels altres dos instruments. El públic que omplia l'Espai Rotger va ovacionar els concertistes que oferiren, fora de temps, la polka "Peter Shikele" i "Voi che sapete" de Mozart.   

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.