En la festa de la Candelera que commemora la presentació de Jesús al temple

Vida Creixent honora els seus dos patrons

Llorenç Vidal, consiliari del moviment a Maó, va exhortar la gent major a ser "testimonis de l'esperança en Déu"

Valorar:
Visto 37 veces
preload

Celebració. Va ser molt viscuda, als tres arxiprestats en què es divideix la Diòcesi de Menorca

06-11-2015

G.Q.     Maó
El moviment cristià "Vida Creixent", dedicat, bàsicament, a la gent major, va celebrar ahir, festa de la Candelera, que commemora la Presentació de Jesús al Temple, la festivitat dels seus dos sants patrons, Simeó i Anna. La celebració va tenir lloc de manera simultània a les cinc del capvespre als tres arxiprestats, amb sengles eucaristies a les parròquies de Sant Antoni Abat de Maó i de Fornells, així com a la de Sant Rafel de Ciutadella.

A l'acte de Maó, el responsable de Vida Creixent a l'arxiprestat de Llevant, Fraterno Lluch, va pronunciar unes paraules de benvinguda i va recordar com la Festa de la Candelera posa fi, després de 40 dies, al període nadalenc. Lluch va animar tots els seus companys i companyes a detectar "aquesta llum, i saber-la passar als altres", tal com van fer Simeó i Anna, els quals, en veure l'infant Jesús al Temple, el van reconèixer i van explicar a la seva mare, Maria, "tota la veritat", és a dir que el seu fill li donaria moltes alegries, però també li faria passar moltes penes.

Testimonis de vida
La celebració litúrgica pròpiament dita es va iniciar amb la benedicció de les candeles que, un cop encès el foc, van ser distribuïdes entre tots els fidels. Els sacerdots concelebrants -Llorenç Vidal, Josep Manguán, Joan Miquel Sastre i Joan Francesc Tutzó- van fer la seva processó d'entrada mentre tothom entonava un càntic a la Mare de Déu. Vidal, en la seva introducció, es va referir a l'Esperit que havia mogut Simeó i Anna a manifestar el seu testimoniatge de la persona del Messies i va exhortar tots els presents a que, "moguts pel mateix Esperit, sapiguem esperar el seu retorn".

Després de les lectures i de la proclamació de l'Evangeli de Lluc, Llorenç Vidal va insistir , en la seva homilia, en la invitació al testimoniatge, assegurant que tots hem de ser "testimonis de vida cristiana amb categoria humana, gràcies als valors que ens dóna la nostra fe, com són l'amor, el perdó, la pau, la veritat, la reconciliació, la comunió -i no la divisió- amb tots els qui tractam". Aquests valors "que orienten pertot la nostra vida", els hem de comunicar "amb paraules i, sobretot, en fets".
Vidal va exhortar tots a ser "testimonis d'esperança en Déu davant la vida i, també davant la mort, "de la qual no sabem gaire cosa, però que ha de ser el despertar com en una gran llum, en la resurrecció de Jesucrist". El consiliari de Vida Creixent a l'Arxiprestat de Maó, que ahir celebrava, precisament, el 70 aniversari del seu naixement, va demanar a tots els presents "coratge, per acceptar les limitacions i els dolors propis de la nostra edat" i va pregar perquè "la nostra fe ens il·lumini i ens doni l'esperança", com va fer amb Simeó i Anna i que, com a ells, ens faci "tornar a casa sentint el goig de Déu i l'alegria de ser estimats que ens permet seguir caminant amb un cor ple de pau".

Concert i bereneta
Un cop acabada la celebració eucarística amb l'Himne de Vida Creixent, acompanyat d'orgue, com tota la resta de cants, la festa va continuar ja amb un caire més lúdic. El Cor "Aires de Menorca", del Centre de Persones Majors del Consell de Menorca, va oferir un petit concert, dirigit pel seu titular, Antoni Marcos, que va constar de quatre cançons tradicionals menorquines i també quatre havaneres. Finalment, els reunits van compartir una bereneta, per tal d'arrodonir tots plegats la festa i gaudir així d'una bona estona, que es va perllongar fins a les set del capvespre. En els altres dos arxiprestats del Centre i de Ponent, la festivitat dels patrons de Vida Creixent va convocar, com a Maó, nombrosos fidels, membres d'aquest moviment.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.