Gent de casa

"La primera rialla del públic és el moment més especial"

Tòfol Riudavets Pons. Actor amateur de la companyia de teatre José Delfin Serra

Valorar:
Visto 2 veces
preload

Tòfol Riudavets Pons

06-11-2015

laura bañón    Ciutadella

Quina ha estat la rebuda del públic en les representacions de l'obra a Maó, Ciutadella i Es Mercadal?
Molt bona. La gent ve i riu. El fet de passar-s'ho bé amb aquesta comèdia fa que a cada representació vengui més gent.

Què passa, que a la gent li manca oferta de teatre?
No es tracta de que no hi hagi oferta, que n'hi ha, perquè hi ha moltes companyies de teatre, grups de joves o persones majors que es dediquen a fer teatre amateur.

Idò, quin trobau que és el motiu de l'èxit de l'obra davant el públic?
Crec que la gent, quan vol veure una obra de teatre, ve a riure i a passar-s'ho bé. És una obra que sense ser pretenciosa és molt entretinguda. El més significatiu és que el boca a boca fa que hagi vingut molta gent a xalar amb les representacions. Una prova clara de que l'obra els ha agradat és que molts l'han trobada curta.

Com va descobrir el món del teatre?
Era molt fiet. Tenia 15 anys i col·laborava a Ràdio Popular de Menorca, a Ciutadella. Allà vaig conèixer a Jeroni Marquès. Prest me demanà col·laboració com a ajudant de direcció. Açò me va dur a sortir a actuar.

Amb quantes companyies de teatre ha col·laborat?
Primer amb la Companyia Nura i, en els darrers 20 anys, amb la Companyia de Teatre José Delfín Serra. També he col·laborat amb activitats teatrals de Calós, Sant Miquel i a diversos festivals.

Quin és el paper preferit dels que ha representat en tots aquests anys?
N'hi ha un del que tenc un record molt polit. Vaig fer el personatge de Lau a l'obra "El sopar agre", de Joan Mas. Representava el criat d'una finca, un poc amarat... fins i tot vaig haver d'aprendre a fer calça! Era un personatge xistós.

Es decanta per representar els personatges més simpàtics?
Mai no he fet de "galan"! (riu). Sempre he fet personatges amables, xistosos i més majors, i en obres més bé còmiques.

Què l'estira del teatre?
Qui l'ha provat i el sent, s'hi enganxa. Quan estàs un temps sense actuar, trobes un buit. Quan vaig a veure una obra teatral, durant el silenci dels dos minuts previs m'agafa un mal de panxa increïble, molt més que quan actuï, perquè sé el que està passant darrera l'escenari...

Aconsella la gent que faci teatre?
Sí, del tot. La prova és que en aquesta obra hi ha persones que mai no havien actuat i han quedat encantades. Pensar que amb la teva dedicació ajudes a que el públic estigui entretingut i s'ho passi bé és molt important i una satisfacció personal.

Com a actor, quin és el moment més especial?
N'hi ha molts. La primera rialla del públic és molt important, és quan veus que la gent s'entrega. Tenim clar que no actuam sols, que som un grup. A la primera rialla, deim "hi són!".

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.