Els comerços estudien la iniciativa

Comerciants del centre de Maó promouen una associació

Marc Maré i Massó és l'impulsor d'aquesta agrupació que pretén ajuntar esforços en polítiques comercials i iniciatives atractives que millorin la ciutat

Valorar:
Visto 7 veces
preload

Maré. És l?impulsor i coordinador de la iniciativa de l?associació

06-11-2015

Ll. Pons     Maó
Marc Maré i Massó està al davant d'una iniciativa per tal de millorar el comerç al casc antic de Maó. Des de fa uns mesos es treballa per la creació d'una associació, o agrupació, de comerciants del centre històric que té com a principal objectiu el d'organitzar i conjugar els comerços per tal d'emprendre accions conjuntes que millorin el rendiment dels negocis, la vida a la ciutat i fer-ho en relació a la vessant turística de la que gaudeix la ciutat.

Es parteix de la iniciativa de "Triangle Comercial" que duu ja uns anys en funcionament amb estatuts i reunions periòdiques que els comerciants valoren positivament. En aquests moments Marc Maré n'és el seu coordinador i pretén estendre aquest tipus d'associació a la resta de carrers, els més cèntrics, de la ciutat. Des de l'Esplanada fins a la Plaça Abu Omar els primers contactes amb els comerciants resulten favorables. El carrer de Ses Moreres, Carrer Sant Jordi, Costa de Sa Plaça, Carrer Nou, Portal de Mar, S'Arravaleta, Carrer de l'Àngel, Mercat del Claustre i Triangle Comercial, ja tenen cadascun algun tipus d'organització que ara es treballa per posar en comú per emprendre polítiques comercials comunes i participar en subvencions previstes i de noves que poden sorgir. D'entrada es compta amb una subvenció de la Conselleria de Comerç Industria i Energia per a millores que en breu seran realitat.

Les reunions que s'estan duent a terme en aquests moments pretenen fixar un calendari per començar a redactar els estatuts, fixar unes quotes i reunions amb una periodicitat concreta.

La futura associació té ja en compte algunes modificacions que en breu gaudirà la ciutat de la mà de l'Ajuntament, com la restructuració de la circulació entre la Plaça del Carme, la Plaça Príncep i la zona del Triangle, que veurà reduït el trànsit amb un únic carril de circulació que anirà de forma inversa a l'actual; la senyalització gràfica i novedosa dels elements més destacats de la ciutat que ara estan sense senyalitzar; l'embelliment dels carrers amb noves voreres i plantació d'arbres, la creació, encara no segura, d'un parquing que comunicarà el port amb la part superior de la ciutat, entre altres iniciatives.

El Parlament ha creat la "Llei de Barris" amb la que pretén impulsar millores als cascs antics dels pobles i ciutats de Balears. Per açò disposaran d'un pressupost de 10 milions d'euros que en part podrien recaure a Maó. A més d'altres subvencions que fins ara es perden per la falta de projectes

L'associació de comerciants del centre històric de Maó podria ser una realitat abans de Nadal d'aquest any pel que ja s'han pensat una sèrie d'iniciatives, com la decoració dels carrers, que volen atreure gent d'arreu de l'Illa pel seu impacte i originalitat. 

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.