Aules. Els alumnes de segon de batxillerat, en una de les classes d’ahir - J.M.P.

TW
0

L'institut Josep Miquel Guàrdia d'Alaior compta des de fa uns dies d'un company nou, el fred.

Fa uns quinze dies que la caldera que proporcionava calefacció a tot l'institut va deixar de funcionar i és clar, alumnes i personal docent s'han vist obligats a anar a classe amb barrets, guants, abric, bufanda i inclús algunes mantes que han estat ben necessàries per tal que les idees no es congelessin. Aquesta és la imatge que es pot percebre i que han d'aguantar els 450 alumnes que es passen entorn a set hores rebent classes magistrals.

El problema radica en què el centre estava sent subministrat pel mateix sistema de calefacció que es va instal·ar amb la seva construcció. Tot i que ja s'han dut a terme dues ampliacions, la caldera mai no havia estat canviada.

El centre va informar ràpidament a la conselleria d'Educació del Govern de les Illes del problema que suposava estar sense calefacció en uns dies de ple hivern i amb un fred que no deixa indiferent a ningú.

Segons informa el delegat territorial d'Educació a Menorca, Joan Coll, "fins el moment s'havien fet adobs davant problemes de fissures a la caldera fins que ara ja ha dit prou d'arranjaments". Així mateix assegura que l'IBISEC va notificar divendres passat al centre de l'actuació de canviar la caldera i espera que en una setmana el problema estigui arranjat tenint en compte que les empreses contractades són totes de l'Illa. Tot i això, pel centre es comenta que l'actuació es podria perllongar fins un mes, quan el fred ja haurà deixat pas a l'estació primaveral.